Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

8 november 2017
Populariteit Chili neemt toe

 


De toerismecijfers van Chili zijn booming. In het afgelopen decennium zijn de aantallen met zo’n 150% toegenomen. In 2016 heeft Chili van alle landen in Zuid-Amerika het op één na grootste aantal toeristen ontvangen (5,6 miljoen). Alleen Brazilië werd vaker bezocht (6,5 miljoen toeristen). Bovendien is Chili dit jaar 'Best Country to Visit' volgens Lonely Planet.

Ook voor 2017 zijn de cijfers positief. Tot augustus bezochten al 4,3 miljoen mensen Chili. Dat is een toename van 18,3% ten opzichte dezelfde periode van het recordjaar 2016. Hoewel Chili voor een groot deel afhankelijk is van buurlanden Brazilië en Argentinië, liggen er kansen om verdere markten te vergroten. Zo zijn de bezoekersaantallen uit landen als China, Frankrijk, Australië en Groot-Brittannië sterk toegenomen in 2016.

Avontuur
Chili staat bekend om zijn natuur en mogelijkheden voor avontuurlijke expedities. Bovendien biedt het een vast aanbod aan niche producten als vogelspotten, vliegvissen, huwelijksreizen, skiën, incentives en wijntoerisme.

Nummer 1 Travel Destination
Onlangs werd Chili door Lonely Planet uitgeroepen tot ‘Best Country to Visit’, een titel die elke bestemming hoopt te ontvangen en vaak bijdraagt aan nog meer bezoekers. Het panel van Lonely Planet benadrukt de extremen van het land, van het hoge Andes-gebergte in het oosten tot de uitgestrekte Grote Oceaan in het westen, de droge Atacama woestijn in het noorden en de ruwe landschap van Patagonia in het zuiden. De general manager van Turismo Chile, Debbie Feldman, reageert verheugd: “Deze erkenning komt na jaren van samenwerking en effectieve internationale promotie van Chili’s toerisme-industrie.”