Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

11 juli 2019
Populariteit Madagaskar neemt sterk toe

 


Het toerisme naar Madagaskar zit sterk in de lift. Uit een studie van onderzoeksbureau ForwardKeys, die research doet naar data en trends in de internationale reiswereld, blijkt dat het Afrikaanse eiland in 2018 8% meer toeristen heeft ontvangen dan het jaar daarvoor en maar liefst 19% meer in de eerste 5 maanden van 2019.

Madagaskar, een eiland ten oosten van het Afrikaanse vasteland, is een magneet voor natuurliefhebbers dankzij unieke flora en fauna en zijn ongerepte, authentieke karakter. Onder de belangrijkste markten voor Madagaskar zijn o.a. Frankrijk, de ‘Vanille-eilanden (Réunion, Mauritius, Mayotte, de Comoren en de Seychellen), Zuid-Afrika, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië en China. Meer dan driekwart van de bezoekers aan Madagaskar zijn toeristen die langer dan twee weken blijven en 19% blijft langer dan een maand. Deze relatief lange verblijfsduur is een belangrijke aanjager van economische groei voor de bestemming.

Toename stoelcapaciteit
De vooruitzichten zijn zelfs nog bemoedigender dan de huidige groeicijfers. Boekingen voor de periode juni-augustus liggen nu al 34% hoger dan het totaal in juni vorig jaar waren. De belangrijkste oorzaak van de verbetering is een aanzienlijke toename van de stoelcapaciteit op vluchten. Tijdens de eerste negen maanden van 2019 is de capaciteit naar Europa met 81% toegenomen op Air Madagascar, de belangrijkste luchtvaartmaatschappij van het eiland. In juni startte de luchtvaartmaatschappij een nieuwe tweewekelijkse dienst naar Johannesburg. Andere belangrijke luchtvaartmaatschappijen zoals Air Austral of Air Mauritius vergroten hun capaciteit naar Madagaskar met respectievelijk 23,6% en 3,8% voor januari tot september, vergeleken met dezelfde periode van het voorgaande jaar.

Boda Narijao, voorzitter van het Nationaal Verkeersbureau van Madagaskar, zei: "Dit zijn buitengewoon bemoedigende gegevens, die onze recente initiatieven om Madagaskar aantrekkelijker te maken voor internationale bezoekers valideren."