Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

13 mei 2019
Puerto Vallarta viert verjaardag met festiviteiten in mei

 


In het Mexicaanse Puerto Vallarta is altijd iets te vieren en deze maand is niet anders. In mei is de verjaardag van Puerto Vallarta! Dit jaar viert het zijn 101e jaar als een gemeente en 51e als een stad. Om dit te herdenken, organiseert de lokale overheid elk jaar het 'Festival Cultural de Mayo', een stadsbreed evenement van een maand lang dat de lokale cultuur tentoontstelt. Nationale en internationale artiesten nemen deel aan verschillende concerten, evenementen en activiteiten in de hele stad en omgeving, en brengen de geluiden en ritmes tot leven van zowel Puerto Vallarta als andere Mexicaanse culturen.

Maar er wordt nog meer gevierd in mei in Puerto Vallarta, van de lokale cultuur tot het Pride Festival tot sport en de levendige gastronomie van de stad. De festiviteiten zijn al begonnen met het International Folk Festival, de Puerto Vallarta Open en het internationale symposium over vuurwerk, maar dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat er in Puerto Vallarta gebeurt.
  
Beach voetbal
Van 13 tot en met 19 mei zal Puerto Vallarta het Concacaf Beach Soccer Championship 2019 organiseren. Met de deelname van de 16 beste nationale beachvoetbalteams in de regio, is het in 2019 de vierde keer dat de bestemming dit geweldige kampioenschap ontvangt. De twee beste teams kwalificeren zich direct voor de FIFA Beach Soccer World Cup Paraguay 2019.
 
Restaurantweek
Foodies komen massaal naar Puerto Vallarta voor de jaarlijkse restaurantweek. Van 15 mei tot en met 10 juni beginnen de deelnemende restaurants overal in de stad met speciale menu's tegen gereduceerde tarieven voor gasten die op zoek zijn naar het allerbeste dat Puerto Vallarta te bieden heeft. De prijzen voor een driegangenmenu zijn vaak met 50% afgeprijsd. Eenenzestig restaurants zullen deelnemen aan het evenement dit jaar.
 
Fietsspektakel
Na het succes van de eerste twee edities keert Down Puerto Vallarta terug naar de stad op 18 en 19 mei 2019, waarmee de beste extreme bikers ter wereld door de straten van het historische centrum scheuren. Fietsers uit 12 landen, waaronder Chili en Brazilië, zullen naar Puerto Vallarta reizen voor een week vol energieke races door de straten van de stad. De deelnemers racen om meer dan $15.000 aan prijzengeld. Voor toeschouwers is de race een groot spektakel, wanneer de bikers de steile hellingen, diepe afdalingen, trappen, smalle steegjes en scherpe bochten van het historische centrum van de stad doorkruisen. Na de race kunnen bezoekers de bikers zien pronken tijdens een freestyle-wedstrijd, waarin ze verschillende fietstactieken, acrobatiek en salto's uitvoeren op hellingen die speciaal zijn aangelegd.
 
Vallarta Pride
Van 19-26 mei komt het Vallarta Pride Festival naar de stad. Dit jaarlijkse, energieke evenement is een eerbetoon aan de LGBT-gemeenschap met gedurende zeven volle dagen artistieke en culturele evenementen, concerten, filmprojecties, optochten, strandfeesten en eindeloos plezier op locaties overal in de stad.
 
Volleyball Open
Tot slot vindt van 25 tot 27 mei de Mexico Beach Volleyball Open plaats, die de beste nationaal volleysbalspelers bij elkaar brengt. Het strijdtoneel op Playa Camarones is gratis toegankelijk. In totaal zullen 104 teams aanwezig zijn, zowel mannen als vrouwen, verdeeld over drie verschillende categorieën.

Avond in ‘Goud’ met Puerto Vallarta op 12 juni 
Het promotiebureau van Puerto Vallarta, Mexico, komt naar Nederland en biedt 45 reisadviseurs en productmanagers gelegenheid een prachtige, culinaire en informatieve avond te beleven in het nieuwste restaurant van TV-chef Herman den Blijker en Nick de Kousemaeker; restaurant GOUD in Rotterdam.

De avond start om 18.00 uur met een welkomstdrankje, gevolgd door presentaties van Luis Villaseñor van Puerto Vallarta en Mark Mooren van Aeromexico. Vervolgens start het diner. Na het dessert maakt één gast kans op 2 vliegtickets* van Amsterdam naar Puerto Vallarta met Aeromexico! Heb jij zin om er deze unieke avond bij te zijn? Stuur dan een email aan: info@travelution.nl. 
* excl. airporttax