Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

1 augustus 2017
Recordaantal cruiseschepen naar Hamburg Cruise Days 2017

 


Reserveer 8 tot 10 september alvast in de agenda! In Hamburg vindt dan de zesde editie van het grote cruisefestival Hamburg Cruise Days plaats. Een recordaantal van elf cruiseschepen doet Hamburg aan tijdens het evenement. Naast het entertainment op het water zoals de Grand Parade, een vuurwerkshow en de Hamburg Cruise Night, is er ook op het vasteland veel te beleven. Bezoekers hebben de mogelijkheid zich onder te dompelen in een levendig programma waar vijftien thema-eilanden en een divers entertainmentprogramma onderdeel van zijn. Het maritiem event zal honderdduizenden cruisefans naar de waterkant in Hamburg brengen.

Cruiselocatie
Hamburg heeft een goede reputatie als cruiselocatie. In 2016 deden 171 schepen met meer dan 710.000 passagiers de haven aan, waarmee alle vorige cruiserecords van Hamburg teniet gedaan werden. Dit jaar verwacht cruisehaven Hamburg ongeveer 200 schepen met circa 800.000 passagiers te verwelkomen. De toenemende populariteit van cruises is te danken aan de aantrekkingskracht van publiekstrekkende evenementen zoals de Hamburg Cruise Days.

De cruiseschepen
Negen cruiseschepen en twee riviercruiseschepen doen dit jaar de haven aan tijdens het maritieme evenement: de AIDAprima (AIDA Cruises), de Silver Wind (Silversea Cruises), de Norwegian Jade (Norwegian Cruise Line), EUROPA en EUROPA 2 (Hapag-Lloyd Cruises), de MSC Preziosa (MSC Cruises), de Mein Schiff 3 (TUI Cruises), de Albatros en de Amadea (Phoenix Reisen), de Sans Souci (Plantours Cruises) en de Katharina von Bora (nicko cruises).

Hoogtepunten op het water 
Het recordaantal cruiseschepen zorgt voor de grootste Grand Parade sinds de start van het event. Op zaterdagavond 9 september varen zes cruiseschepen – met de AIDAprima voorop en onder begeleiding van 24 escortschepen – de rivier de Elbe op tegen een achtergrond van vuurwerk. De totale lengte van de schepen op de Elbe bedraagt 1.575 meter, met een gewicht van 502.946 bruto registerton en 17.140 passagiers die de stad vanaf het water bewonderen. “Dit maakt de parade een onvergetelijke catwalk op het water, " zeggen organisatoren Uwe Bergmann en Katja Derow.

Andere hoogtepunten zijn de vuurwerkshow van Silversea Cruises, de Hamburg Cruise Night op vrijdag en het uitgebreide programma aan wal. 

Belangrijk maritiem evenement
De Hamburg Cruise Days is één van de belangrijkste evenementen op de kalender van de stad. De aanblik van schepen die op majestueuze wijze tegen de achtergrond van de haven in het hart van de stad voorbij varen, geeft het imago van de stad een enorme boost. De organisatoren hebben zich erop toegelegd er een onvergetelijk evenement van te maken. "De Hamburg Cruise Days brengen schepen en mensen samen tijdens een innemend en inspirerend evenement. Met het nieuwe herkenningspunt in de haven - de concertzaal Elbphilharmonie - zullen er duizenden foto's van een blauw verlichte haven de wereld overgaan", aldus Michael Otremba, Managing Director van Hamburg Convention Bureau GmbH.