Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

11 augustus 2017
Reisverslag: Málaga, Marbella en Granada

 


Eén van onze redactrices, Stefanie Rensink, ging deze zomer op reis naar het zuiden van Spanje. Zowel sfeervol Málaga, zonnig Marbella als historisch Granada bracht zij een bezoekje. Hieronder deelt zij haar persoonlijke tips:

“Málaga is een fantastische stad vol met drukke en gezellige pleinen. Het is de place to be om te genieten van Spaanse tapas en wijnen, te relaxen op het strand en boetiekwinkeltjes af te struinen. Gotische kathedralen en imposante kerktorens worden er afgewisseld met trendy tapasbars, wijnhuizen en moderne kunstgaleries. Ook vind je het fort Alcazaba in het historisch centrum. Dit maakte ooit deel uit van de stadsmuren en werd gebouwd om de stad tegen indringers te beschermen. In het Alcazaba word je omringd door diverse tuinen, binnenplaatsen, paleizen en vijvers. De Arabische bouwstijl, met mozaïeken en andere rijk gedecoreerde elementen, is typerend en indrukwekkend. Op loopafstand van het historisch centrum ligt de haven van Málaga met luxe winkels en restaurants. Langs de promenade staan bankjes waardoor je in alle rust kunt genieten van het uitzicht op de haven, de zeiljachten en de passerende mensen. Zowel ten westen als ten oosten van de haven kun je genieten van brede zandstranden. Zeker doen: fietsen in Málaga stad is veilig en leuk. Naast fietspaden zijn er autovrije gebieden waar je mag fietsen. De uitgestrekte strandboulevard leent zich met name uitstekend voor een ontspannende fietstocht!"

"Vanuit Málaga maakte ik uitstapjes naar de badplaats Marbella en de hooggelegen stad Granada. In Marbella kun je je gemakkelijk uren vermaken door te wandelen langs de brede boulevard en door het historische centrum. Het barst er van de biologische cafés met vintage looks. De foodies onder ons kunnen hun hart hier volledig ophalen. Granada is geschikt voor de reiziger die opzoek is naar het ‘andere Spanje’. Het is er sterk beïnvloed door de Arabische cultuur en je vindt er talloze teterias (theehuizen) en kleine bazaars. Een bezoek aan het sprookjesachtige paleizencomplex Alhambra is een must. Let op: het Alhambra kan behoorlijk druk zijn en UNESCO laat een beperkt aantal bezoekers per dag toe. Reserveer minimaal één maand van te voren je toegangstickets online, dit kan via Ticketmaster.”

Bekijk hier een aantal foto's van de reis.