Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

7 november 2017
Sabah (MaleisiŽ) focust op duurzaam toerisme

 


De toeristische sector van Sabah, de op één na grootste staat van Maleisië, verwacht in de komende 33 jaar sterk te groeien. Het is daar bij van groot belang dat het toerisme duurzaam is en het natuurlijk erfgoed en de biodiversiteit van het gebied goed geconserveerd wordt.

Deputy Tourism and Culture Minister Datuk Mas Ermieyati Samsudin zegt dat Sabah een enorme potentie heeft om grote aantallen toeristen te trekken in de komende jaren tot aan 2050. "We verwachten dat het aantal toeristen zal toenemen, maar we moeten onszelf afvragen hoe deze groei de natuur van Maleisië beïnvloedt. Daar moeten we plannen voor maken. De ambitie van de bevolking van Sabah is om de industrie duurzaam te houden, zodat de natuur beschermd wordt zolang de staat zich ontwikkelt", aldus Mas Ermieyati. 

Meeste toeristen
Mas Ermieyati sprak tijdens de National Transformation 2050 (TN5) op 1 november. Daarbij merkte ze op dat volgens de UNWTO, Maleisië één van de top 12 landen is met het grootste aantal toeristen. Volgens Mas Ermieyati is het goed mogelijk in de top 10 of top 5 te komen, gezien de interessante plaatsen en culturele diversiteit van de regio. Het implementeren van duurzaamheid en eco-toerisme is daarbij van groot belang. Ook de natuur onder water, die veel duikers trekt, moet daarbij beschermd worden in een tijd waarin de duikerssector groeit. Maar ook het cultureel erfgoed, waaronder diverse etnische talen en ambachten, zijn belangrijke trekpleisters voor Maleisië die niet mogen verdwijnen.