Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

1 december 2017
Saoedi-ArabiŽ wil toeristenvisum introduceren in 2018

 


Saoedi-Arabië is één van de meest gesloten landen in het Midden-Oosten. Je komt er als toerist niet zomaar binnen, het bemachtigen van een visum is vrijwel onmogelijk. Hier lijkt in 2018 echter verandering in te komen.

Als het aan de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman ligt, kan onder meer de Nederlandse reiziger Saoedi-Arabië binnenkort op zijn of haar bucketlist zetten. Tegen CNN vertelt de kroonprins dat Saoedi-Arabië in 2018 al een toeristenvisum gaat introduceren. Het streng islamitische land wil zich profileren als heuse toeristenbestemming en zelfs de strijd aangaan met Dubai als hotspot in het Midden-Oosten. Naast de versoepeling van het visum, wil het land het toeristische aanbod een boost geven. Zo wil Saoedi-Arabië vijftig eilandjes voor de kust in de Rode Zee omvormen tot vakantieoorden met luxe hotels en resorts en tropische stranden. Bij de hoofdstad Riyad moet een entertainmentstad gebouwd worden die net zo groot is als Las Vegas. Er wordt zelfs overwogen om alcohol toe te staan, wat het land voor westerlingen zeker aantrekkelijker maakt. 

Hoewel het land stappen wil maken, heeft het nog een lange weg te gaan op het gebied van vrouwen- en mensenrechten voordat het een aantrekkelijke vakantiebestemming zal worden voor de meeste Nederlanders. Travelution houdt de ontwikkelingen in de gaten.