Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

2 juni 2017
Seabourn: nieuwe excursies naar UNESCO-werelderfgoed

 

Het exclusieve partnership tussen Seabourn en UNESCO wordt voortgezet en het komende cruiseseizoen worden nieuwe UNESCO Partner Tours aangeboden naar werelderfgoed in heel Europa. 

Het hele jaar door varen de Seabourn-cruiseschepen de wereld rond langs meer dan 170 sites die op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijken. Dankzij haar meerjarenpartnership met UNESCO biedt Seabourn haar gasten heel wat kennis, inzichten en achtergrondinformatie over de huidige en toekomstige werelderfgoedsites en -projecten. De cruisemaatschappij heeft daartoe speciale ‘World Heritage Discovery Tours’ ontwikkeld met een exclusief programma, in samenwerking met beheerders van UNESCO-werelderfgoedsites en reisexperts. Voorbeelden van de tours zijn:

Portland, Engeland: Stonehenge – Geniet het zeldzame privilege voorbij de touwen te stappen die toeristen op afstand houden en tussen de torenhoge stenen van Stonehenge op de Salisbury Plain in Engeland te wandelen. Gasten kunnen een uur lang ontdekken, foto’s maken en de majestueuze stenen bewonderen. Beschikbaar op 20 augustus tijdens het bezoek aan Portland van het schip Seabourn Quest.

Valencia, Spanje: De Zijdebeurs – Valencia was de laatste stop op de Zijderoute, waardoor de stad in de 15de eeuw in rijkdom en weelde baadde. Tegenwoordig zijn de vakkundige wevers verdwenen en is er nog maar één man die met het weefgetouw met 5000 draden overweg kan en het laatste echte fluweel volgens deze traditie kan maken. Je wordt getuige van dit ingewikkelde proces, waarvan de vakkennis verloren zal gaan wanneer hij met pensioen gaat. Een bezoek aan het gotische Zijdebeursgebouw eindigt met een marktbezoek en proeven van horchata. Beschikbaar tijdens de cruisestop in Valencia van Seabourn Encore op 5 september.

Valletta, Malta: Megalithisch Malta & het Nationaal Museum voor Archeologie – Hagar Qim is de oudste vrijstaande megalithische tempel van Europa en vermoedelijk een oud heiligdom voor Moeder Aarde. Een van de bekende nationale archeologen van Malta brengt de geschiedenis van oude beschavingen tot leven. Bovendien vinden de Seabourn-gasten in een kamer, die niet voor iedereen toegankelijk is, meer uitleg over de bewaring van Hagar Qim. Ze mogen ook een kijkje nemen achter de schermen in een privéruimte, waar het team van Directeur Sharon Sultana de waardevolle privéstukken van de ‘verborgen’ collecties van het Nationaal Museum in Valletta onthult. Zo kunnen gasten van dichtbij een blik werpen op de beroemde lange schedels uit de ondergrondse begraafplaats Hal Saflieni Hypogeum. Daarbij worden oude legendes van Malta in verband gebracht met het hedendaagse erfgoed. Beschikbaar tijdens het bezoek aan Valletta op cruises aan boord van Seabourn Odyssey (29 mei, 26 juni, 29 juli en 23 september) en op Seabourn Encore (26 juli, 25 augustus en 24 september).