Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

6 december 2017
Split-DalmatiŽ presenteert zich in Amsterdam

 


Een delegatie van de Kroatische regio Split in Centraal-Dalmatië was vorige week in Amsterdam voor een presentatie in de Skylounge van het Amsterdamse Doubletree by Hilton hotel. De directeur van het Bureau van Toerisme van de regio Split presenteerde zijn bestemming en Erik van Herk informeerde de aanwezigen over de KLM-verbinding met de stad. 

Split
De Kroatische regio is een  veelzijdige vakantiebestemming. De stad Split zelf is uniek. De oude stad is gebouwd tussen en op de restanten van het kasteel van Romeinse keizer Diocletianus. Maar er valt nog veel meer te ontdekken. Daarover vertelde Joško Stella, Directeur van het Bureau van Toerisme van de regio Split. Aan de aanwezige pers, touroperators en reisagenten liet hij zien wat de regio te bieden heeft: een prachtige kustlijn met schitterende eilanden zoals het jetset eiland Hvar, een ruig achterland met bergen, rivieren en canyons met indrukwekkende watervallen. Daarnaast kent Dalmatië een uitstekende culinaire traditie, vergezeld van wereldberoemde wijnen die uit dit gebied komen.

Kortom een wereld van mogelijkheden op slechts twee uur vliegen van Nederland. Erik van Herk, KLM accountmanager Leisure Market, toonde een prachtige film en vertelde meer over de KLM vluchten naar Split. Na een goed verlopen zomerseizoen, start KLM in april weer met twee vluchten per week naar Split en de frequentie wordt in de zomermaanden verder verhoogd. 

Rail Way
Tenslotte waren Joanne Brouwer-Brouwer en Gerben van Ommen van het populaire TV programma Rail Way aanwezig. Zij zijn afgelopen juni in Kroatië geweest om de treinroute van Zagreb naar Split te verfilmen. De aanwezigen genoten van een voorproefje van de serie die volgend jaar op tv te zien is:

Donderdag 11 januari, 19:50 uur, NPO 2: Rail Away, Kroatië: Zagreb-Karlovac-Knin
Vrijdag 12 januari, 19:50 uur, NPO 2: Rail Away, Kroatië: Knin-Split

Meer informatie over de regio Split-Dalmatië https://www.dalmatia.hr/en