Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

25 september 2017
Statement SAT over overval Nederlandse toeristen

 

Bij een gewapende overval op een bus in Zuid-Afrika zijn 36 Nederlandse toeristen gisteravond beroofd van geld en bezittingen. De reizigers van reisorganisatie FOX, waren net gearriveerd in Johannesburg en zouden een rondreis van 22 dagen gaan maken. South African Tourism komt vandaag met een officieel media statement:

Gisteravond bereikte South African Tourism het nieuws over het incident waarbij een groep van 36 Nederlandse toeristen is overvallen onderweg naar hun hotel, gelegen tussen Johannesburg en Pretoria. De passagiers, de gids en de chauffeur werden beroofd van hun waardevolle spullen. Niemand raakte hierbij ernstig verwond. South African Tourism betreurt het ten zeerste dat wat een mooie vakantie had moeten worden, op deze manier is verlopen. Het politieonderzoek is gestart; er wordt alles aan gedaan om de daders op te sporen. De passagiers krijgen volledige ondersteuning ter plekke. Indien gewenst, wordt geholpen bij een zo spoedig mogelijke terugkeer naar Nederland.

De Chief Executive Officer van South African Tourism, Sisa Ntshona: “Toerisme is een belangrijke drijfveer voor de Zuid-Afrikaanse economie. Wij willen dat reizigers zich veilig en ontspannen voelen wanneer zij door Zuid-Afrika reizen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de South African Police Service de nodige stappen zal ondernemen om lokale en internationale reizigers een onbezorgde reis door Zuid-Afrika te bezorgen.”