Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

27 juni 2017
Sterke toename toerisme Nieuw-Zeeland in laagseizoen

 


Recente cijfers over het toerisme naar Nieuw-Zeeland laten een sterke groei zien, vooral in de periodes net buiten het hoogseizoen. De statistieken wijzen uit dat het aantal aankomsten in Nieuw-Zeeland in de lente en herfst met 16,1 en 10,2% is toegenomen. Het aantal aankomsten in de zomer, het hoogseizoen, is toegenomen met 8,3%.

Focus op herfst en lente
Stephen England-Hall, directeur van Tourism New Zealand, verklaart dat de organisatie de afgelopen twee jaar een sterke focus heeft gehad op de periodes buiten het hoogseizoen, om te voorkomen dat het aantal aankomsten in deze periodes voortaan sterk minder zijn ten opzichte van de zomer. “We hebben ons gehele marketingbudget besteed aan het aansporen van mensen om buiten het hoogseizoen te komen, om de toeristenbezoeken beter over het jaar te verspreiden. Traditioneel gezien komen mensen naar Nieuw-Zeeland in de zomer en het is extreem moeilijk dat gedrag te veranderen, maar dat is noodzakelijk om professionals in de reisbranche van werk te kunnen blijven voorzien. En we kunnen meer bezoekers verwelkomen als ze niet allemaal tegelijk komen.”

Het totale aantal internationale bezoekers aan Nieuw-Zeeland tot mei 2017 is met 10% toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. Meer dan 3,6 miljoen mensen bezochten het land, waarvan 1,9 miljoen voor een vakantie.