Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

6 juni 2017
Steven Klooster volgt Jansma op als CEO TravelBird

 


Steven Klooster (42) wordt de nieuwe CEO van TravelBird. De huidige CEO, mede-oprichter en mede-eigenaar van TravelBird, Symen Jansma blijft betrokken als grootste aandeelhouder, actief adviseur en formeel bestuurder. Steven Klooster werkt sinds juni 2014 als CFO voor de online reisaanbieder TravelBird en heeft de afgelopen maanden al steeds meer taken van Symen Jansma overgenomen.

Symen Jansma (43) en Dennis Klompalberts (38) startten TravelBird zeven jaar geleden. Samen met inmiddels 446 medewerkers hebben ze het bedrijf uitgebouwd tot één van de grootste online-reisaanbieders in Europa. Dagelijks zijn er zo’n 15.000 reizigers via TravelBird op vakantie. 

Steven Klooster was de afgelopen drie jaar de financiële man achter TravelBird. Daarvoor hielp hij als COO het Londense start-up fashion technologie bedrijf Lyst groeien en werkte hij als investeerder en adviseur bij o.a. Warburg Pincus nauw samen met verschillende internet, technologie en services bedrijven, waaronder Ziggo. Hij studeerde aan de TU Delft en aan de London Business School (MBA).

Steven Klooster: “Ik ben erg dankbaar voor de kans die mij nu door Symen wordt gegeven. TravelBird is een fantastisch bedrijf met een unieke cultuur. Met veel energie en positiviteit, passie voor unieke reizen en zorg voor de reiziger. Mijn droom is om elke reiziger de precies passende en unieke reiservaring te kunnen laten beleven door nog verdere technische innovatie, gecombineerd met een betrokken persoonlijke begeleiding. Daar zal ik me, samen met al onze medewerkers en partners, maximaal voor inzetten.” 

Symen Jansma: “Ik heb enorm genoten van deze avontuurlijke begintijd van TravelBird. De afgelopen zeven jaren zijn zoveel spannender, zoveel mooier en zoveel succesvoller geworden dan ik ooit had kunnen dromen. Inmiddels hebben we ruim 5 miljoen reizigers een onvergetelijke ervaring mogen bieden. Ik wens Steven alle en succes en bedank alle medewerkers, zakelijke relaties maar vooral onze reizigers voor het in ons en mij gestelde vertrouwen.” 

Symen Jansma blijft wel intensief betrokken bij TravelBird. Als grootaandeelhouder (37,38%), als adviseur/bestuurder en als ambassadeur/woordvoerder. Symen Jansma zal zich daarnaast weer meer gaan bezighouden met het uitbouwen van nieuwe initiatieven en het intensief begeleiden van start-ups.