Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

8 augustus 2017
Sunny Cars lid van ANVR

 


Autoverhuurbedrijf Sunny Cars is lid geworden van ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen. Ze zijn daarmee de eerste aanbieder van autohuur die het volwaardige lidmaatschap heeft gekregen. “Ik ben daar trots op: ons lidmaatschap biedt consumenten een duidelijke kwaliteitswaarborg. We hopen dat meer autoverhuurbedrijven aansluiten, een betere reputatie van de branche helpt tenslotte alle partijen,” zegt Hans Knottnerus, General Manager Nederland en België van Sunny Cars.

Dat autoverhuurders nu wel lid kunnen worden, vloeit voort uit een initiatief van Sunny Cars en andere aanbieders om tot eerlijke en transparante autohuur te komen, waarbij de klant precies weet waar hij aan toe is. Wie via een ANVR-lid een auto huurt, is verzekerd van een heldere all-in prijs, goede verzekeringen inclusief een aansprakelijkheidsverzekering, eerlijke voorwaarden en klachtenafhandeling via een geschillencommissie. Het ANVR-keurmerk onderscheidt autoverhuurders die kwaliteit en service hoog in het vaandel hebben van partijen die enkel op winstbejag uit zijn en daarbij niet schuwen om klanten met onverwachte kosten of slechte service te confronteren. Iets wat ook deze zomer weer actueel blijkt.

Onderzoek: eenderde van de Nederlanders negatieve ervaring
Uit recent onderzoek in opdracht van Sunny Cars blijkt dat er nog veel wantrouwen is richting autoverhuurders. Dat dat terecht is, blijkt uit het feit dat een derde van de Nederlanders te maken heeft gehad met een negatieve ervaring met autohuur. Het gaat dan vooral over onverwachte kosten door een verplichte extra verzekering. Knottnerus: “Wij juichen alle initiatieven om een betere reputatie van de autohuurbranche te bewerkstelligen, zoals ANVR-lidmaatschap voor autoverhuurders en het convenant voor heldere autohuur waar de Europese Commissie samen met Europese consumentenautoriteiten op heeft aangestuurd, dan ook van harte toe.”

Knottnerus: “Dat Sunny Cars al 25 jaar bezig is om autohuur via een all-inclusive formule transparant en inzichtelijk te maken, is nu beloond met een volwaardig lidmaatschap van de ANVRDat ook mensen die nog geen ervaring hebben met Sunny Cars nu dankzij het ANVR-logo in een oogopslag kunnen zien dat wij een betrouwbare aanbieder van autohuur zijn, stelt ze ongetwijfeld gerust. Zij zijn nu verzekerd van meer garanties en bescherming.“