Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

13 oktober 2017
Tel Aviv zeer geschikt voor korte stedentrip

 


Tel Aviv is één van de populairste steden in Israël. Het is een moderne stad, heeft talloze bezienswaardigheden en is een absolute aanrader voor een korte stedentrip. Samen met het Israëlisch Verkeersbureau stelde Travelution voor het septembernummer een 48-uurs programma samen.

Dag 1 10:00 Ontbijt in de haven
Hoe de dag beter te beginnen dan met een typisch Israëlisch ontbijt. In de haven van Tel Aviv kun je ’s ochtends voor ontbijt terecht in diverse cafés, restaurants en bars om rustig op te starten. Of ga op zoek naar lokale lekkernijen op de Indoor Port Market in Hangar 12. Hier vind je Israëls beste kazen, vlees en wijnen.

Dag 1 11:00 De Witte Stad
De wijk de Witte Stad prijkt op de UNESCO werelderfgoedlijst, vanwege de gebouwen in Bauhausstijl. Deze vind je vooral aan de Rothschild Boulevard, één van de belangrijkste straten van de wijk. Langs de boulevard vind je tevens veel cafés, restaurants, kiosken, een theater en een concerthal. Eén van de belangrijkste gebouwen is de Independence Hall, waar in 1948 de Israëlische onafhankelijkheidsverklaring werd getekend.

Dag 1 14:00 Relaxen op het strand
De heetste uren van de dag breng je in Tel Aviv het beste ontspannend door op het strand. De stad heeft zo’n twaalf kilometer kustlijn, met brede en schone stranden. Er bevindt zich een ruim keuze aan strandtenten, loungeclubs en cocktailbars. Elk strand heeft zijn eigen unieke karakter. Van familiestranden tot hip en trendy en gay-hotspots.

Dag 1 19:00 Streetfood op sterren-niveau
De beroemde Israëlische chef Eyal Shani is ook wel bekend als de bloemkoolkoning, nadat hij de groente weer ‘hip’ wist te maken. De chef, die meerdere restaurants over de hele wereld heeft geopend, neemt simpele Israëlische ingrediënten en maakt er hemelse gerechtjes van. Bij restaurant Miznon, in King George Street, serveren ze pita en voor een moderne, trendy keuken moet je bij HaSalon zijn.

Dag 2 08:00 Struin over de vlooienmarkt
Vroege vogels en verzamelaars kunnen hun hart ophalen op de vlooienmarkt van Jaffa. De markt, die lokaal bekendstaat als Shuk Hapishpeshim, barst overdag van het antiek en snuisterijen. ’s Avonds transformeert de markt zich tot sfeervol verlicht uitgaanscentrum met diverse terrassen en betaalbare restaurants.

Dag 2 10:00 Historisch Jaffa
Tel Aviv is ontstaan als buitenwijk van het drieduizend jaar oude Jaffa, één van de oudste steden ter wereld. Tegenwoordig is Jaffa echter een buitenwijk van Tel Aviv. Slenter hier door de smalle straatjes, langs boetiekjes, galeries, kerken en (vis)restaurants. Vooral in het weekend proef je hier  een mooie mix van westerse en Arabische cultuur. Vanaf de heuvel aan de kust heb je een mooi uitzicht over Tel Aviv.

Dag 2 12:00 Ilana Goor museum
Het Ilana Goor museum is gevestigd in een achttiende-eeuws gebouw in oud-Jaffa. Het gebouw diende zo’n 280 jaar geleden als eerste herberg voor joodse pelgrims op weg naar Jeruzalem. Het museum is vernoemd naar kunstenares Ilana Goor, die het in 1995 oprichtte. De collectie bestaat uit zo’n vijfhonderd Israëlische en internationale werken, naast diverse beelden, schilderijen en design van Ilana Goor zelf.

Dag 2 15:00 Florentin
Niet ver van het oude Jaffa ligt de hippe wijk Florentin. Deze wijk wordt ook wel het Soho van Tel Aviv genoemd. De wijk is vanwege de gunstigere prijzen steeds populairder onder yuppen en creatievelingen. Must-see is de Levinsky markt, vol Israëlische, Turkse, Griekse en Roemeense lekkernijen. Ook ’s avonds is Florentin een bezoekje waard, als het bruisende nachtleven op gang komt.

Dag 2 22:00: Duik het nachtleven in
Het nachtleven van Tel Aviv is te vergelijken met dat van uitgaanshotspots als New York, Barcelona en Ibiza. Van trendy barretjes tot nachtclubs en discotheken, de stad heeft voor ieder wat wils, vooral rond Sheinkin Street, Dizengoff Street, Allenby Street en Nahalat Binyamin Street. Ook de gay uitgaansscene in Tel Aviv is levendig.