Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

6 oktober 2017
Thüringen ideaal voor herfstbreak

 


De komende herfstvakantie leent zich uitstekend voor een vakantie naar de Duitse deelstaat Thüringen in het hart van Duitsland. De korte reisafstand (6 uur rijden vanaf Utrecht) maakt het een ideale bestemming voor een kort of langer verblijf in de groene regio. Een greep uit de mogelijkheden in oktober:

Overnachten als een Hobbit
In vakantiedorp Auenland kun je geheel in de stijl van de Hobbits overnachten door in één van de acht Hobbitwoningen te slapen. Vanuit je woning loop je zo de bekende wandelroute de Rennsteig op en ’s avonds ontspan je voor de open haard in je eigen huisje. 

Wandel over het boomkronenpad
De prachtige Indian Summer herfstkleuren ervaren, doe je het beste op grote hoogte. Hiervoor ga je naar Nationaal Park Hainich waar je hoog boven de bomen over het boomkronenpad wandelt. Het pad is 530 lang en eindigt bij een uitzichtplateau op 40 meter hoogte. Een betere plek voor het bewonderen van de rode en gele herfsttinten van het loofbos kun je je niet voorstellen. 

Ontdek de oorsprong van Kneipp
In het plaatsje Bad Berka vind je de oorsprong van het bekende verzorgingsmerk Kneipp. De pastoor Sebastian Kneipp geldt als de grondlegger van een gezonde levensstijl gebouwd op vijf zuilen waaronder water en beweging. In Bad Berka maak je de Kneipp wandeling in het 11 ha grote bos waarbij je ook door het water van de Goethebronnen loopt. 

Traditionele Uienmarkt
In het weekend van 13 t/m 15 oktober vindt de jaarlijkse traditionele Weimar Uienmarkt plaats. Deze valt altijd samen met de oogst van de diverse uiensoorten en is het oudste volksfeest in de regio. Dit jaar is de 364e editie en ieder jaar wordt een Koningin gekozen. Op de markt geniet je van allerlei lekkernijen gemaakt met uien en is er volop entertainment. 

Geniet van lokale wijn en een herfstdiner
Het wijngoed Zahn ligt direct aan de rivier de Saale en is van oudsher een familiebedrijf. Zij produceren diverse, met prijzen bekroonde, soorten wijn. Bij het wijngoed hoort ook een restaurant en hier worden regelmatig bijzondere avonden georganiseerd. Zo vindt op meerdere data in oktober, aan de vooravond van de jaarlijkse druivenoogst, een speciaal herfstdiner plaats. Gasten genieten dan ook van een wijnproeverij en maken een wandeling door de wijngaarden.