Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

18 augustus 2017
Toerisme-cijfers Bonaire stabiel

 


Het toerisme op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius blijft al een aantal jaren op hetzelfde niveau. De groei van het toerisme in dit deel van Caribisch Nederland blijft achter bij de groei van het toerisme wereldwijd en de rest van het Caribisch gebied. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over Caribisch Nederland.

Bonaire, Saba en Sint Eustatius trokken vooral toeristen uit Nederland, Caribisch Nederland en de Verenigde Staten. Op de drie eilanden zijn de meeste bezoekers tussen de 30 en 60 jaar oud.

Minder cruisepassagiers
Ongeveer 136 duizend toeristen vlogen in 2016 naar Bonaire. Dat zijn er ongeveer evenveel als een jaar eerder. Het eiland is in 2016 door minder cruisepassagiers aangedaan. Volgens het CBS kwamen er ongeveer 217.000 toeristen per cruiseschip naar Bonaire. Dat komt neer op een daling van 6 procent ten opzichte van 2015. De daling van het aantal cruiseschiptoeristen hing samen met het wegvallen van een aantal aangekondigde cruises naar Bonaire. Ook de orkaan Matthew, die tussen eind september en begin oktober door het Caribisch gebied raasde, speelde een rol. Een op de tien toeristen die per vliegtuig naar Bonaire kwam, bleef in 2016 één dag op het eiland en overnachtte er niet. De meeste toeristen die wel bleven slapen deden dat een tot zeven dagen, met een piek bij zeven dagen. In totaal verbleven toeristen circa 1,1 miljoen nachten op het eiland.