Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

11 augustus 2017
Toerisme Frankrijk en Spanje groeit sterk

 


De cijfers van de toerismeindustrie in zowel Frankrijk als Spanje laten sterke groei zien. Het toerisme in Frankrijk groeide de eerste zes maanden van dit jaar met 5 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Het aantal buitenlandse toeristen groeide met 8 procent. In Spanje groeide het aantal buitenlandse toeristen eveneens sterk met 12 procent.

Spanje
De eerste jaarhelft bezochten 36 miljoen buitenlandse toeristen Spanje. De grootste groep kwam zoals gebruikelijk uit Groot-Brittannië (8,6 miljoen / +9 procent), gevolgd door Duitsers (5,5 miljoen / +10 procent) en Fransen (2,7 miljoen / +14 procent). Met 1,6 miljoen Nederlandse toeristen staat ons land op een 6e plaats. Het aantal Nederlandse toeristen groeide de eerste 6 maanden met 6 procent. Het aantal toeristen uit België groeide met 7 procent naar 1 miljoen.

Frankrijk
Het aantal buitenlandse toeristen dat de eerste 6 maanden van 2017 in een Frans hotel bleef overnachten groeide met 8 procent naar 15,9 miljoen. Vooral het tweede kwartaal deed het goed met een groei van 6 procent. Met deze groeicijfers zit het Frans toerisme weer ruim boven het niveau van voor de aanslagen.