Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

26 oktober 2017
Toeristenaantal Belize groeit gestaag

 


Belize heeft zijn cijfers omtrent de toeristische sector gepresenteerd in een State of The Tourism Industry Report. Hieruit blijkt dat de bezoekersaantallen naar het Zuid-Amerikaanse land gestaag toenemen. Bezoekers uit Europa blijven ietwat achter, met name doordat er geen directe vluchten vanuit Europa naar Belize gaan. Zodra hier verandering in komt hoopt het land interessanter te worden voor Europese reizigers.

Sinds 2008 is het totaal aantal bezoekers met overnachtingen aan Belize toegenomen met 57%, van 245.000 in 2008 tot 385.000 in 2016. 77% van de toeristen arriveerden via het Phillip Goldson International Airport (PGIA), een ander groot deel deed Belize aan met een cruise. 11% van de toeristen in Belize komt uit Europa (42.000 bezoekers). Grootste belemmering voor Europese reizigers is het ontbreken van een directe vlucht van Europa naar Belize. De verwachting is dat het toerisme uit Europa met 10% per jaar zal toenemen wanneer er wel directe vluchten beschikbaar zijn. 

Winterzon
De grootste groep bezoekers aan Belize komt momenteel uit de VS en Canada. Vooral in de periode december tot maart reizen veel Amerikanen naar Belize om de winter in eigen land te onvluchten, hoewel een aanzienlijk deel van de bezoekers uit de zuidelijke staten van de VS komen, en dus andere redenen hebben dan louter zon, zee en strand om Belize te bezoeken. Vooral de (schier)eilanden van Belize zijn populair, waaronder Belize City, San Ignacio en Placencia.