Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

21 mei 2019
Travelution verkent paradijselijk Mauritius

 


Op uitnodiging van de Mauritius Tourism Promotion Authority (MTPA), vertrokken 16 reisprofessionals en vertegenwoordigers van MTPA en Air Mauritius uit Nederland, België en Luxemburg vorige week naar het paradijselijke Mauritius. De Nederlandse groep vloog rechtstreeks met Air Mauritius via Amsterdam en de BeLux agenten via Parijs.

Programma
Op het programma kwamen verschillende activiteiten aan bod. De reis begon met een avontuurlijke excursie op een Quad Bike & Buggy door het Heritage Nature Park. Het 1300 hectare groot park omvat een ruime variatie aan flora en fauna. Zo komen er onder andere Javaanse herten voor in het park. Bij verschillende watervallen is het mogelijk een verfrissende duik te nemen. Op het uitkijkpunt van de Black River Gorge is er een prachtig uitzicht op al het groen. Het nationale park wordt dan ook beschouwd als hoe Mauritius er in originele staat uitzag, precies zoals de Portugezen het ruim 500 jaar geleden aantroffen toen zij aan land kwamen.

Het Chamarel Geopark ligt niet ver verwijderd van Black River Gorge. Chamarel staat vooral bekend om de iconische ‘7 Coulored Earth’-duinen, de zandduinen die in verschillende tonen rood, bruin, violet, groen, blauw, paars en geel te zien zijn. Daarnaast zijn de beschermde landschildpadden en de fantastische watervallen niet te missen in het park. In de Pamplemousse Botanical Garden zijn de grote Victoria Amazonica waterlelies te bewonderen, naast diverse andere exotische planten die in de botanische tuin voorkomen.

Wateractiviteiten zijn een ‘must’ op het eiland. Dagelijks worden er excursies aangeboden waarbij je de dolfijnen langs de kust kunt zien. Ook zijn er voldoende mogelijkheden om andere watersporten zoals Stand-Up Paddlen, surfen, duiken en snorkelen te ondernemen.

Resorts
Mauritius staat vooral bekend als ‘wedding en honeymoon’-locatie. De verschillende luxe resorts spelen daar mooi op in met verschillende arrangementen, faciliteiten en services. Naast de luxe resorts kwamen tijdens de studiereis echter ook diverse nieuwe concepten van accommodaties aan bod bij verschillende site inspections en presentaties, zoals het eerste volledige eco-hotel SALT, of Palmar waarbij er geen traditionele kaartsleutel uitgegeven wordt, maar de kamer via een mobiele app geopend kan worden.

Air Mauritius
In een week tijd zijn de belangrijkste hoogtepunten van deze zonovergoten bestemming aangedaan. Een prachtig eiland vol verrassingen waar veel te beleven valt. Tot eind oktober vliegt Air Mauritius rechtstreeks van Amsterdam naar Mauritius, hierna hebben klanten de optie om via Parijs rechtstreeks te vliegen naar Mauritius.

Lees binnenkort in Travelution meer over Mauritius.