Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

25 september 2017
TsjechiŽ in top 10 van goedkoopste Europese landen

 


Wil jouw klant op vakantie maar niet teveel geld kwijt zijn? Dan is Tsjechië het overwegen waard. Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) zocht uit welk vakantieland in Europa het goedkoopst is. Het resultaat: Tsjechië is erg budgetvriendelijk.

Onlangs heeft het CBS de resultaten gepubliceerd van het Eurostat onderzoek waarbij werd onderzocht welk Europees vakantieland het allergoedkoopst is. De prijzen in Tsjechië werden tevens onder de loep genomen en hieruit blijkt dat de Tsjechische Republiek voor budgetreizigers erg aantrekkelijk is. In het onderzoek werd gekeken naar diverse punten, waaronder accommodatie en restaurants, levensmiddelen, alcohol en tabak, kleding, openbaar vervoer en elektronica.

Samen met andere Centraal en Oost-Europese landen scoort Tsjechië hoog, dus laag qua kosten, op bijna alle punten. De prijzen voor accommodaties en restaurants zijn 44 procent lager dan gemiddeld in de EU. Tsjechië scoort daarnaast het best van alle Europese landen met betrekking tot het openbaar vervoer. De cijfers laten zien dat de prijzen van het openbaar vervoer in Tsjechië het goedkoopst zijn (22% minder dan het EU gemiddelde) en staat hierdoor op nummer één.