Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

11 februari 2019
Turkish Airlines introduceert tweede LEGO safetyvideo

 


Tegelijk met de release van het vervolg op de The LEGO Movie, heeft Turkish Airlines een eigen vervolg - een tweede inflight safety-video met LEGO-personages, die vanaf 1 maart op alle vluchten wordt getoond. In de tweede video spelen Emmet, Lucy en anderen personages uit de cast van The LEGO Movie 2 een rol, waarin LEGO Batman zelf aan het roer staat als regisseur van de film van 4 minuten en 27 seconden. In augustus 2018 debuteerde Turkish Airlines de allereerste LEGO-veiligheidsvideo die geïnspireerd was op de LEGO film franchise. 

Naast de geanimeerde leads bevat de veiligheidsvideo ook enkele van de meest enerverende en herkenbare bestemmingen van de 306 bestemmingen van Turkish Airlines. De reizen in de video gaan door vijf continenten en bezoeken Bali, Moskou, San Francisco, Rome, Kaapstad, Hong Kong en Tokio. De reis eindigt tenslotte bij de nieuwe thuisbasis van Turkish Airlines – Istanbul Airport. Het kleurrijke ensemble uit The LEGO film franchise is ook in de lucht te zien op een speciaal bestickerde Airbus A321-231 die momenteel de Europese routes van de luchtvaartmaatschappij bedient.

‘We verheugen ons erop om deze nieuwe innovatieve veiligheidsvideo aan onze passagiers te laten zien terwijl we ons voorbereiden op onze verhuizing naar Istanbul airport.’, zei M. Ílker Ayci, de voorzitter van de raad van bestuur van Turkish Airlines.

20.330.795 steentjes
De nieuwe veiligheidsvideo bevat 24.000 LEGO-minifiguren die in de menigte staan voor de Super Hero-wedstrijd in Kaapstad en maar liefst 20.330.795 LEGO-stenen die gebruikt zijn om alle locaties in de nieuwe video te bouwen. Dit zijn tien keer zoveel stenen dan er in de eerste LEGO veiligheidsvideo van de Turkse luchtvaartmaatschappij werd gebruikt. Er zijn 11 verschillende versies van de nieuwe veiligheidsvideo, zowel in het Engels als in het Turks, om de veiligheidsgegevens van de 28 verschillende vliegtuigmodellen van de Turkish Airlines-vloot te dekken. De nieuwe veiligheidsvideo van Turkish Airlines kan bekeken worden op de Youtube-pagina van de luchtvaartmaatschappij.