Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

22 augustus 2017
UNWTO start campagne duurzaam toerisme

 


De Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO) heeft de campagne ‘Travel.Enjoy.Respect’ gelanceerd, in het licht van het Internationale Jaar van Duurzaam Toerisme en Ontwikkeling 2017. De campagne heeft als doel om de bewustwording van de waarde van duurzaam toerisme bij de consument te vergroten.

De boodschap van de campagne wordt samengevat door Taleb Rifai, secretaris-generaal van UNWTO: “Altijd als je reist, waarheen je ook reist, respecteer de natuur, de cultuur en je gastheer of –vrouw. Als reiziger kan jij zelf de verandering zijn in de wereld die je graag wilt zien. Jij kan een ambassadeur zijn van een betere toekomst. Reis, geniet en respect!”

De campagne zal in verschillende talen worden uitgevoerd over de hele wereld en biedt ook tips voor ‘de verantwoordelijke reiziger’. De handleiding voorziet in een aantal aanbevelingen om reizigers te helpen verantwoordelijke keuzes te maken wanneer ze op reis zijn en om zo een positieve impact te hebben op de bestemming die ze bezoeken. Deelnemers aan de campagne zijn onder andere: CNN International, de overheid van Andorra, Madrid, Iberia, de Spaanse spoorwegen, Minube, PR MEDIACO, Cleverdis en Air Mauritius. Bestemmingen en bedrijven van over de hele wereld worden aangemoedigd om aan te sluiten bij de campagne en samen het Internationale Jaar van Duurzaam Toerisme en Ontwikkeling te vieren.