Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

18 september 2018
Veel animo voor swingende Curaçao roadshow

 


Het Curaçao Toeristen Bureau organiseerde vorige week op drie verschillende locaties in het land een speciaal evenement voor relaties, reisagenten, touroperators en pers om hen bij te praten over de laatste stand van zaken op het zonnige Curaçao. Donderdagavond vond de bijeenkomst plaats in het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao Anthony Begina aan de Prinsegracht in Den Haag (Curaçao huis).

Bij binnenkomst werden de genodigden welkom geheten door de Gevolmachtigde Minister van Curaçao, de heer Anthony Begina. Samen met team van het Curaçao Toeristen Bureau Europa (CTBE) onderstreepte hij dat Curaçao meer biedt dan alleen een zon-, zee- en strandbestemming. De jaarrond zonbestemming in allang niet meer alleen in trek bij de strandliefhebber, ook natuur- en cultuurliefhebbers weten hun weg steeds vaker naar het eiland te vinden. Curaçao wordt ook gepositioneerd als een gastvrije en veilige bestemming waar het huren van een auto huren van toegevoegde waarde is.

Muryad de Bruin, de Regional Manager Europe CTBE die begin dit jaar Mies Hofman als directeur opvolgde, gaf aan dat de bezoekersaantallen vanuit Nederland dit jaar een zeer positieve groei laten zien van 13% t.o.v. van vorig jaar (ca. 10.000 bezoekers). “Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. We zien vanuit alle markten het aantal bezoekers stijgen, maar het kan natuurlijk altijd beter.” Hij meldde dat Curaçao er alles aan zal doen om de reisagenten te ondersteunen. “Zij zijn tenslotte degenen die ons ‘product’ goed moeten kunnen verkopen.”

Suppen
Na de enthousiaste introductie werden de gasten uitgenodigd om deel te nemen aan een ludieke warming-up. Ze werden gevraagd te gaan staan op een klein surfboard waarop eenieder verschillende ‘sup’-houdingen moest aannemen. Het suppen is een snel groeiend sport en populaire activiteit in Curaçao dat o.a. op het Spaanse water als excursie te boeken is. Bij suppen sta je rechtop een surfboard en beweeg je jezelf voort met behulp van een lange peddel. Na veel hilariteit gingen de speeddates van start en was er mogelijkheid te spreken met verschillende Curaçaose hotels en lokale bedrijven. De aanwezige reisagenten lieten zich tijdens de speeddatesessies uitgebreid informeren door de aanwezige partners uit Curaçao, die enthousiast hun kennis deelden over hun eiland en product.

De avond werd afgesloten met een fantastisch Caribbean buffet verzorgd door Justin Niessen van Just Rotterdam. Voor de muzikale omlijsting zorgde zanger Juni Juliet. Deze in Curaçao geboren en beroemde entertainer trad als zanger, pianist en entertainer op in voorprogramma’s van onder meer de Toppers, Frans Bauer, Marco Borsato en Glennis Grace. Ook speelde hij enige jaren in de bekende Crazy Piano’s in Scheveningen.