Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

9 juni 2017
Veel interesse in presentatie Thessaloniki en Chalkidiki

 


Op donderdag 8 juni presenteerden de stad Thessaloniki en de nabijgelegen regio Chalkidiki zich in Amsterdam aan de Nederlandse reisbranche. Veel geïnteresseerden, van zowel Nederlandse als Griekse komaf, waren naar Pakhuis de Zwijger gekomen voor de presentaties en de mogelijkheid om te netwerken met de bestemmingen, hoteliers en sponsor Aegean Airlines.

Deputy Mayor of Tourism & International Relations Spiros Pengas en Konstantina Boukouvala van Tourism Department Thessaloniki en Marketing Manager van de Chalkidiki Tourism Organization Tania Akritidou waren naar Amsterdam gekomen om hun bestemming te vertegenwoordigen. In een korte presentatie lichtten ze een tipje van de sluier op van wat de Griekse regio zoal te bieden heeft. “Griekenland is meer dan Athene”, begint Spiros Pengas. “De kustlijn van Thessaloniki en Chalkidiki wordt ook wel de Riviera van de Balkan genoemd.” Later wordt er in woord en beeld op gewezen dat de stranden van het gebied vaak worden verward met de fabelachtige stranden van de Seychellen of Hawaï.

Jong en levendig
Maar er is meer. Zo heeft Thessaloniki 15 UNESCO monumenten, een rijke geschiedenis en is het een bruisende studentenstad. Volgens Eleni Skarveli, directeur van het Grieks Verkeersbureau, is dit één van de voornaamste redenen dat Nederlanders een citytrip Thessaloniki doen. “Nederlanders zijn in alle grote Europese steden wel geweest. Daarom is Thessaloniki voor hen zeer interessant. Het is dankzij de vele studenten een levendige, jonge stad; de sfeer is een beetje vergelijkbaar met Amsterdam. Daar houden Nederlandse reizigers van. Het afgelopen jaar hebben wij ingezet op Thessaloniki als stedentripbestemming en we horen steeds meer positieve geluiden. Voorheen zagen mensen de stad vooral als aankomsthaven en doorreisbestemming, nu blijven ze er steeds vaker enkele nachten om de stad zelf te verkennen. Zeker in combinatie met Chalkidiki is Thessaloniki echt een aanrader!”

Foto vlnr: Spiros Pengas (Deputy Mayor of Tourism & International Relations Thessaloniki), Eleni Skarveli (directeur Grieks Verkeersbureau), Tania Akritidou (Marketing Manager Chalkidiki Tourism Organization)