Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

15 juni 2017
Viering Nationale Dag van Portugal drukbezocht

 


In de Haagse residentie van H.E. Rosa Batoréu, ambassadeur van Portugal in Nederland sinds november 2016, werd afgelopen woensdag de Nationale Dag van Portugal gevierd. Handelspartners, relaties uit de toeristenindustrie en economische sector waren ook dit keer massaal aanwezig.

Dia de Portugal
In de prachtige tuin van de residentie werden zoals gebruikelijk uitstekende Portugese wijnen en traditionele Portugese hapjes geserveerd. 10 juni is een feestdag in Portugal en heet officieel Dia de Portugal, de Camões e das Comunidades Portuguesas. Al sinds 1910 wordt op deze dag herdacht dat de dichter des vaderlands, Luís Vaz de Camões, op 10 juni 1850 overleed. In 1978 kreeg 10 juni tevens zijn huidige naam en karakter: nog altijd wordt het overlijden van Camões herdacht, maar het is ook een nationale feestdag ter ere van de Portugese natie en het Portugese volk.

In de lift
Travelution sprak er met de ambassadeur en de vertegenwoordigster van het Portugees verkeersbureau; Florbela Baltazar. Ambassadeur Batoréu gaf aan dat het toerisme in Portugal enorm in de lift zit. Op dit moment zijn populaire strandbestemmingen zoals de Algarve in het hoogseizoen zo goed als volgeboekt. "We brengen dus graag ook de fantastische mogelijkheden in provincies zoals de Alentejo, Porte e Norte en de eilanden (Madeira en Azores) onder de aandacht."

Baltazar: "Bovendien is Portugal een bestemming waar je het hele jaar terecht kunt. Ook in het voor en naseizoen is het weer uitstekend en wordt er enorm veel georganiseerd. Neem bijvoorbeeld het programma ‘365 Algarve’, daarmee wil de Algarve juist ook in het winterseizoen meer toeristen trekken." 365 Algarve is een cultureel programma dat met meer dan 1000 muziek-, dans- en theatervoorstellingen en tentoonstellingen een aanvulling vormt op het traditionele aanbod van de regio.

Baltazar meldde ons dat er nog geen nieuwe directeur is benoemd. Begin van dit jaar vertrok voormalige directeur Filipe Silva naar het hoofdkantoor in Lissabon, waar hij algemeen directeur werd. Haar verwachting is dat er na de zomer meer duidelijkheid zal zijn.

Foto: Florbela Baltazar (product manager Turismo de Portugal) en H.E. Rosa Batoréu (ambassadeur Portugal)