Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

26 juni 2017
Visit Britain gebruikt magie om bezoekers te trekken

 


In het kader van de 20ste verjaardag van het eerste Harry Potter boek (Harry Potter en de Steen der Wijzen) lanceert VisitBritain vandaag een online plattegrond die internationale bezoekers laat zien wat Groot-Brittannië tot een magische bestemming maakt.De betoverende plekken op deze kaart inspireerden een aantal van ’s werelds bekendste boeken en legendes, van Harry Potter tot Sherwood Forest en van King Arthur tot Nessie.

VisitBritain Director Patricia Yates zegt hierover: "Van het Glenfinnan Viaduct in Schotland, waar de Hogwarts Express reisde naar professor McGonagall's klaslokaal in de kathedraal van Durham, tot het Verboden Woud van de Warner Bros Studio, Harry Potter's Groot-Brittannië is magisch. Harry en zijn tovenaarwereld blijven generaties van lezers van over de hele wereld fascineren en inspireren om de locaties en landschappen te verkennen en het wonder zelf te ervaren."

Literatuur aanleiding tot reizen
Overzeese reizigers die geinspireerd door de Britse cultuur en het erfgoed kastelen of historische huizen bezoeken, geven jaarlijks 8 miljard pond uit. Film en literatuur vormen een belangrijke aanleiding tot reizen, meer dan een derde van de potentiële bezoekers naar het Verenigd Koninkrijk wil de plaatsen uit films en boeken in het echt zien. Literatuur en film stimuleren toerisme naar diverse regio’s in het land. Snowdonia (Wales) vormde het decor voor de film King Arthur: Legend of the Sword, terwijl Highclere Castle in Hampshire de thuisbasis van Downton Abbey is en in De Grote Vriendelijke Reus de Angel of the North en het eiland Skye voorbij komen.

VisitEngland benoemde 2017 tot het jaar van de literaire helden en richt daarmee de schijnwerpers op Engeland’s literaire bestemmingen en jubilea. Zo staat Engeland dit jaar stil bij de 200ste sterfdag van schrijfster Jane Austen, de 125e verjaardag van het eerste Sherlock Holmes boek en de 75ste verjaardag van Enid Blyton's Famous Five.

Cijfers
De laatste cijfers voor 2017 tonen 11,8 miljoen buitenlandse bezoeken in het Verenigd Koninkrijk van januari tot april, een stijging van 11% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. De overzeese bezoekers spendeerden 6,2 miljard pond, een stijging van 14% en een nieuw record. De laatste boekingsdata laten zien dat het aantal aankomsten van internationale reizigers in het Verenigd Koninkrijk tijdens deze zomer momenteel 12% voorloopt op vorig jaar. Toerisme draagt jaarlijks 127 miljard pond bij aan de Britse economie, creëert banen en stimuleert de economische groei in de diverse regio’s van het land.