Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

13 augustus 2019
Vliegveld Hongkong langzaamaan weer operationeel

 


Na dagen van demonstraties op de luchthaven van Hongkong begint het vliegverkeer weer langzaamaan op gang te komen, meldt onder andere het AD. Alle uitgaande vluchten werden gisteren geannuleerd en ook het binnenkomende vliegverkeer ondervond hinder van de demonstraties.

Vandaag is het vooralsnog rustig op de drukste luchthaven ter wereld. Desalniettemin zijn er nog veel vluchten vertraagd en zelfs gecanceld. ‘Neem voor uw vertrek contact op met uw vliegmaatschappij of reisorganisatie.’, adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Er wordt al weken tegen een nieuwe wet die uitlevering met China makkelijker zou maken maar inmiddels wordt er ook tegen de algemene invloed van China, de autoriteiten en het politiegeweld geprotesteerd in de straten van Hongkong. Maar ook vinden er demonstraties plaats in de toeristische gebieden. Deze demonstraties eindigen vaak in geweld. De protesten hebben ook effect op het OV, deze raken regelmatig ontregeld. De komende tijd zijn er nog protestacties aangekondigd. Adviseer je klanten alert te zijn, samenscholingen te vermijden en instructies van lokale autoriteiten op te volgen.