Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

7 november 2019
Wat reizigers kunnen doen tegen kinderhandel

 


Wereldwijd zijn meer dan 40 miljoen mensen het slachtoffer van moderne slavernij. Een kwart daarvan is kind. BCD Travel bracht samen met de internationale organisatie voor kinderbescherming ECPAT (End Child Prostitution And Trafficking) een video uit om reizigers te attenderen op waarschuwingssignalen van kinderhandel en seksuele uitbuiting. De kernboodschap: kijk niet weg!

Mensensmokkelaars vervoeren hun slachtoffers vaak per vliegtuig, trein of auto en verblijven in hotels om hen daar te misbruiken. BCD Travel wil bedrijven, leveranciers en zakenreizigers bewuster maken van de problematiek door:

  • Het eigen personeel te informeren over hoe zij de uitbuiting van kinderen kunnen herkennen en rapporteren.
  • Klanten aan te moedigen om zich bij ECPAT te registreren en hun zakenreizigers te betrekken bij de inspanningen om deze misdrijven op te sporen en te melden.
  • Samen te werken met leveranciers van zakenreizen en andere TMC’s om een einde te maken aan kinderhandel.

"Bewustwording over mensenhandel is een cruciale stap in de bescherming van kinderen", zegt Michelle Guelbart, Director of Private Sector Engagement bij ECPAT-USA. "Daarom zijn bedrijven zoals BCD Travel, dat voortdurend met haar medewerkers samenwerkt en haar inspanningen publiekelijk deelt met andere partijen in de sector, belangrijke partners in de strijd tegen mensenhandel en uitbuiting.

Bekijk hieronder de video voor meer informatie over het initiatief. Voor meer informatie over ECPAT, ga naar www.ecpat.org/ en lees het laatste benchmarkrapport Stamping Out Exploitation in Travel. Dit rapport bevat de belangrijkste bevindingen van een studie van 70 bedrijven in de reisindustrie over hun initiatieven ter bestrijding van mensenhandel en seksuele uitbuiting van kinderen.

E-learning Stop kindersekstoerisme
Op e-learningplatform ETravelTraining kun je de training 'Stop kindersekstoerisme' volgen. In deze training, die gemaakt is in samenwerking met ECPAT, krijg je informatie over kindersekstoerisme en hoe iedereen die in het toerisme werkzaam is een belangrijke rol kan spelen in het beschermen van kinderen tegen seksuele uitbuiting. Het is belangrijk dat de reis- en toerismesector een gezamenlijke boodschap hebben, namelijk: Kindersekstoerisme wordt niet getolereerd! Ga naar ett.etraveltraining.eu, log in en maak de training.