Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

17 juli 2017
Wereldwijd toerisme blijft groeien

 


Volgens onderzoek van  UNWTO World Tourism Organization blijft het wereldwijde toerisme maar groeien. In de eerste vier maanden van 2017 met maar liefst 6 procent. Dit is de sterkste groei in 12 jaar in deze periode. 

Bestemmingen die het vorig jaar al goed deden, blijven ook in deze periode groeien. En bestemmingen die voorgaande jaren minder presteerden, laten nu ook groeicijfers zien. Naar werelddeel bekeken groeide het toerisme in het Midden-Oosten (+ 10 procent) het sterkst, gevolgd door Afrika (+ 8 procent), Europa (+ 6 procent), Azië en de Pacific (+ 6 procent) en Amerika (+ 4 procent).

Sterke groei in heel Europa
Binnen Europa deden vooral Zuidelijk-Mediterraan-Europa (+ 9 procent t.o.v. + 1 procent in 2016) en West-Europa (+ 4 procent t.a.v. 0 procent in 2016) het weer goed. Noord-Europa bleef net als in 2016 met + 9 procent sterk groeien. Centraal en Oost Europa noteerde net als vorig jaar een groei van + 4 procent. 

Hoge verwachtingen voor de zomer
Voor de komende periode (mei t/m augustus) zijn de deelnemers van het UNWTO Panel of Tourism Experts erg optimistisch en voorzien een voortgezette groei.