Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

20 juni 2017
Winnaar beste tapas restaurant bekend

 

Op donderdag 15 juni jl. werd de Wereld Tapas Dag 2017 gevierd. Wereldwijd waren er op deze dag activiteiten in vele steden over de hele wereld, zoals proeverijen, show cooking, activiteiten op lokale markten en restaurants over de hele wereld boden die dag een speciaal tapasmenu aan.

Zo ook in Nederland en hier stonden de tapas bovendien een hele week in de spotlights tijdens de Tapas Week 2017 (12-18 juni). Veel restaurants en wijnbars hebben hieraan deelgenomen en boden speciale tapas-menu´s of kortingen gedurende de hele week.

Tevens was eer een publiekswedstrijd aan verbonden. Had men tijdens de tapas week gegeten bij een (of meer) van de deelnemende restaurants dan kon er gestemd worden op het beste tapas restaurant en daarbij kans maken op een heerlijk tapas diner voor 2 personen bij de winnaar van deze competitie.

De Nationale Tapas Week 2017 is inmiddels voorbij en de stemmen zijn geteld: 21 Pinchos in Rotterdam kan zich, met 210 stemmen, voor het tweede achtereenvolgende jaar beste tapas restaurant van Nederland noemen. Een goede tweede werd Lokanta Proeflokaal, ook gevestigd in Rotterdam, met 74 stemmen en op de derde plaats is geëindigd Barça in Amsterdam (34 stemmen).

Ook in 2018 zal er weer een Wereld Tapas Dag zijn en wel op de derde donderdag in juni.