Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

11 oktober 2017
Winnaars studiereis ETT verkennen Curaçao

 


Na het succesvol afronden van de etraining Curaçao van ETravelTraining waren maar liefst 10 reisagenten de winnaars van een studiereis. Zij reisden op uitnodiging van het Curaçao Toeristen Bureau (CTB) op zondag 1 oktober naar het zonnige Curaçao. Curaçao staat bekend om de aangename temperaturen, hagelwitte stranden en azuurblauwe zee, maar het eiland belooft meer dan dat. Zo stonden er onder andere een bezoek aan het Christoffelpark, Shete Boka, Willemstad, een quadtour, een cocktailworkshop bij Landhuis Chobolobo en heel veel lekker eten op het programma.

Huurauto
Het eiland maakt deze belofte meer dan waar. Er werd enorm genoten van alles wat Curaçao haar bezoekers te bieden heeft. Het is dan ook heel logisch dat iedereen die naar Curaçao komt aangeraden wordt een auto te huren om het eiland te verkennen. De meest mooie stranden kun je het beste met een auto opzoeken, bij de meeste stranden is ook voldoende parkeergelegenheid. Voor de actieve toerist mag een bezoek aan het Christoffelpark niet ontbreken, wie vroeg uit de veren is kan voor 10 uur zelfs de Christoffelberg beklimmen. Zowel de klim als de daling nemen ongeveer een uur in beslag maar het uitzicht moet echt de moeite waard zijn.

Ook vanwege de enorme variatie aan heerlijk eten wordt je aangeraden een auto te huren zodat je bij verschillende restaurants kunt genieten van het culinaire aanbod. Van wegrestaurantjes (met uitzicht over zee) tot diverse landhuizen en van een lokaal hapje zoals Kala (een pittig hapje van zwartoog-bonen) bij een kraampje in Willemstad tot gezellige restaurantjes in de wijk Pietermaai, het lijkt alsof je op Curaçao geen verkeerd restaurant kunt kiezen. Wil je eten als een local, ga dan naar de oude markt in Willemstad en geniet van de bedrijvigheid en het lokale eten.

De reisagenten hebben tijdens hun reis een reisverslag bijgehouden, die we in een serie delen op de Facebook-pagina van ETravelTraining. Houd ook de novembereditie van Travelution in de gaten voor een Travel Report.

Foto: Claudia Ebben (D-reizen), Stefanie van der Wulp (CTB), Yvonne Laskewitz (Amondo), Annemieke van de Sanden (TUI at Home), Karin Laskewitz (VakantieXperts), Froukje de Jong (Reisbureau Friesland), Remco Luijten (VakantieXperts), Linda Rens-van Nispen (The Travel Club), Bastiaan Verbiest (Travel Counsellors), Michiel Croezen (ElmarReizen.nl) en Femke Tuitel (Traveltroef) op het strand bij het Hilton hotel.