Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

15 april 2019
World Press Photo Exhibition 2019 open in De Nieuwe Kerk

 


Op 12 april was de eerste bezichting van World Press Photo Exhibition 2019 in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Het was de première van de jaarlijkse tentoonstelling van de internationale persfotowedstrijd, die hierna op wereldtour gaat en ruim 100 steden in 45 landen aan zal doen. De World Press Photo of the Year van dit jaar is Crying girl on the Border van John Moore. De foto toont de huilende Hondurese peuter Yanela Sanchez als zij en haar moeder in bewaring worden genomen door de Amerikaanse grensfunctionarissen in McAllen, Texas op 12 juni 2018.

Dit jaar is ook voor het eerst een World Press Photo Story of the Year gekozen. De prijswinnaar is The Migrant Caravan van de Nederlands/Zweedse fotograaf Pieter ten Hoopen. De serie documenteert de grootste migrantenkaravaan in de recente geschiedenis: 7000 migranten, onder wie minstens 2300 kinderen.

De Nederlandse fotograaf Jasper Doest viel ook in de prijzen in de categorieën Natuur-Serie en Natuur-Enkelbeeld. In beide categorieën won hij de tweede prijs met zijn foto's over de Caribische flamingo Bob. Bob raakte ernstig gewond nadat hij tegen een raam opvloog. Het dier werd vervolgens opgevangen en verzorgd door de nicht van Jasper, Odette Doest van opvangcentrum Fundashon Dier en Onderwijs Cariben (FDOC). Tijdens zijn herstel ontdekte Odette dat Bob gewend was aan mensen en zich dus niet meer zou kunnen redden in het wild. Zodoende werd hij ambassadeur voor FDOC, een organisatie die de lokale bevolking informeert over het beschermen van de dieren die in het wild op het eiland leven. Odette heeft thuis in Julianadorp een zoutwaterbad voor vogels laten aanleggen.

World Press Photo Exhebition 2019 is dagelijks te zien in De Nieuwe Kerk vanaf zaterdag 13 april van 10 tot 18 uur, tot en met zondag 7 juli 2019. Gesloten op 17 en 19 april, 4 mei (hele dag) en 5 mei tot 13 uur.

  

V.l.n.r. Pieter ten Hoopen bij fotoserie The Migrant Caravan, Cathelijne Broers opent de persconferentie, Jasper Doest bij een foto uit zijn serie Meet Bob