Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

15 juni 2017
Zwitserland: een populair en gevarieerd fietsland

 


Zwitserland is het Europese land waar relatief de meeste bergen liggen. Maar de hoge toppen worden ook regelmatig doorbroken door vlakke, diepe valleien en charmante dorpjes. Dit maakt het land geschikt voor zowel racefietsers en mountainbikers als recreatieve fietsers. De routes zijn goed gemarkeerd en de fietskaarten zijn doorgaans overzichtelijk. Door Veloland Schweiz is bovendien een uitgebreid fietsroutenetwerk uitgezet waarmee de reiziger zelf makkelijk fietsroutes in Zwitserland kan samenstellen. Dit fietsroutenetwerk bestaat uit grote, nationale routes en diverse regionale routes.

De belangrijkste nationale routes zijn de Rijnroute, de Rhôneroute en de Juraroute. De rivierdalen van de Rijn en de Rhône met bossen, wijngaarden en historische steden als Basel, Schaffhausen, Stein am Rhein, Chur, Brig en Sion zijn zeer geschikt voor de recreatieve fietser. De ruige Alpen, die worden overgestoken via de Oberalppass en Furkapass, zijn geschikt voor de mountainbiker en racefietser. Ook het gebergte Jura met veel landelijk schoon, stille natuur en minder bekende stadjes zoals Vallorbe, La-Chaux-de-Fonds en St.-Ursanne vallen in smaak bij de mountainbiker en racefietser.

Ronde van Zwitserland 2017
Momenteel, van 10 t/m 18 juni, vindt de 81e editie van de Ronde van Zwitserland (Tour de Suisse) plaats. De etappekoers Ronde van Zwitserland is een wielerwedstrijd die sinds 1933 jaarlijks wordt verreden in Zwitserland. Sinds 2005 was de Ronde van Zwitserland onderdeel van de UCI ProTour. Vanaf 2011 behoort hij tot de UCI World Tour. Door zijn vele beklimmingen en haar tijdstip is de Ronde van Zwitserland een belangrijke voorbereiding op de Tour de France. De Ronde van Zwitserland is iets langer dan haar Franse tegenhanger en heeft over het algemeen een zwaarder parcours. Hoewel het grootste deel van de etappes in Zwitserland wordt verreden, wijkt men zo nu en dan ook uit naar het buitenland. Oostenrijk en Liechtenstein worden, zeker de laatste jaren, regelmatig aangedaan.