Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Nederlandse plus voor Maleisië en Langkawi

Op maandag 12 maart bezocht een delegatie van de Maleisische eilandengroep Langkawi Nederland voor een ontmoeting met specialisten uit de Nederlandse reisbranche. Het was een flink aantal jaar geleden dat Nederland werd bezocht en een teken dat de bestemming gelooft in de Nederlandse markt. 

Groei voor Maleisië
Directeur van Tourism Malaysia in Den Haag, Zuraini Ghani, is blij met de interesse. “Zeker! Hoe meer regio’s het belang van de Nederlandse markt inzien hoe beter voor ons land. De delegatie van Langkawi was ook op de ITB in Berlijn en combineert dat met het bezoek hier. Ze vroegen ons om een kleine workshop met een aantal specialisten te organiseren. En hoewel het kortdag was is de opkomst prima. Een aantal individuele agenten, maar ook Kras en Fox zijn aanwezig. Maleisië als bestemming is zich aan het herstellen. Nederland doet het relatief beter dan het totaalbeeld vanuit Europa. Het aantal Europese toeristen daalde licht (-1%) terwijl de Nederlandse markt met 5% steeg. Ook Langkawi ontving meer Nederlanders.”

Duitsland groot voor Langkawi
Duitsland is traditiegetrouw een belangrijke markt voor Langkawi. “Maar ook Nederland groeit dus iets”, geeft Dato Azizan Noordin van LADA, aan. “Bovendien zal Condor in november starten met 4 rechtstreekse vluchten per week vanaf Frankfurt. Dat is voor  de Nederlandse markt ook een goede voordelige verbinding.” Zuraini Ghani vult aan: “Malaysia Airlines vliegt helaas alleen nog vanaf Londen naar Kuala Lumpur en zal het toestel aanpassen van A380 naar A350. Dus wat minder capaciteit. Daarom zijn verbindingen van Condor (via Frankfurt) en ook Qatar Airways (via Doha) goede opties.”