Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Beach by Night in St. Pete/Clearwater

De populaire bestemming St. Pete/Clearwater in Florida staat vooral bekend om de zonnige, witte stranden. Maar wat gebeurt er als de zon ondergaat? De sterren komen tevoorschijn en de stranden baden in een heel ander licht. De wereld van Beach By Night is door Visit St. Pete/Clearwater vastgelegd met de fotografietechniek ‘light painting’, wat bijzondere plaatjes oplevert.

Light painting
Marcus Oania, creative manager van Visit St. Pete/Clearwater bracht een aantal weken op diverse stranden van St. Pete/Clearwater door voor de bijzondere fotoserie, van Fort de Soto tot aan Honeymoon Island. Bij light painting wordt op een creatieve manier gebruik gemaakt van een lange sluitertijd en een kunstmatige lichtbron. Oania gebruikte voor zijn project gekleurde lichtbuizen. Dankzij de lange sluitertijd kun je met de buizen bijzondere effecten creëren, wat een sprookjesachtige sfeer geeft.

De meeste foto’s zijn genomen tijdens het blauwe uur, vlak nadat de zon onder is gegaan. De perfecte omstandigheden van dit ‘uur’ duren in werkelijkheid maar zo’n vijftien minuten. In dat kwartier is de omgeving rondom het gefotografeerde object nog voldoende verlicht, maar is het wel donker genoeg om de lichteffecten vast te leggen. De foto’s van Beach by Night zijn door het verkeersbureau gebruikt voor de nieuwste editie van hun bestemmingsmagazine.