Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

 

Duitsland viert 100 jaar Bauhaus

2019 staat in Duitsland volledig in het teken van 100 jaar Bauhaus. Vooral de steden Berlijn, Dessau en Weimar zijn echte Bauhaussteden, maar er zijn nog meer grote en kleinere plaatsen in Duitsland waar de architectuur- en kunststroming grote invloed heeft gehad.

Het Duits Verkeersbureau viert de 100e verjaardag van Bauhaus groots mee en heeft Bauhaus als belangrijkste focus voor 2019. Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau: “Het afgelopen jaar hadden we het zeer succesvolle culinaire themajaar. We blijven uiteraard lekker eten en drinken in 2019, maar we richten ons nu met het Bauhausthema meer op cultuur. Duitsland heeft sowieso enorm veel te bieden op cultureel vlak. Zo zijn er 6250 musea, maar liefst 84 operahuizen, 420 theaters, 70 culturele festivals per jaar en 44 benoemingen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.”

Celle
“In het Bauhausjaar staan vooral Thüringen (Weimar), Sachsen-Anhalt (Dessau) en Berlijn in de spotlight. Een verrassing voor veel mensen is misschien het kleinere Celle, vlakbij Hannover", vertelt Klare. Celle, vooral bekend als één van de mooiste vakwerkstadjes van Duitsland, is door Otto Haesler tevens verrijkt met Bauhausarchitectuur, waarvan het merendeel nog in de originele staat te zien is. Klare: “Celle was dit jaar medeorganisator van onze jaarlijkse lunch op de vakdag van de Vakantiebeurs, zodat vakbezoekers direct meer te weten komen over deze verrassende Bauhausbestemming.”

Foto vlnr: Marcus Feuerstein (PR and Marketing Celle Tourismus, Michaela Klare (directeur Duits Verkeersbureau),
Annet Morche-Ruthmann (Tourism Marketing Manager Thüringen Tourismus) en Martin Fricke (Project Manager Sachsen-Anhalt)

Tiny Bauhaus
“We trappen het themajaar zeer binnenkort in Rotterdam af,” aldus Klare. “Op 1 maart opent in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam ons ‘tiny Bauhaus’, een 3D-geprint huisje in Bauhaus-stijl. Eenmaal in het huisje krijgen bezoekers met virtual reality een kijkje in het Bauhaus van Weimar. Deze is een paar weken te zien in Rotterdam, daarna gaat het huisje door heel Europa reizen.”