Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Verliefdheid tussen Nederland en Spanje in 10 seconden

Nederlanders worden al sinds jaar en dag door Spanje aangetrokken. De stranden van de Middellandse Zee- en de Atlantische kust, het goede weer, 300 dagen zon per jaar, de gastronomie en de culturele - en artistieke rijkdom is wat ze het meest aantrekt.

Cultuur en natuur
Spanje is een heel verleidelijke optie voor de meer dan twee miljoen Nederlanders die jaarlijks ons land bezoeken. Het zijn van nature reizigers en zij komen naar Spanje, aangetrokken door het cultureel erfgoed, zoals de Alhambra van Granada, de Mezquita van Córdoba of het Aquaduct van Segovia. Spanje is wereldwijd het derde land met de meeste plaatsen die uitgeroepen zijn als cultureel erfgoed van de mensheid. Nederlanders zijn ook hartstochtelijk wat betreft de natuur én Spanje is één van de meest bergachtige Europese landen, met de Picos de Europa, de Pyreneeën en de Sierra Nevada, evenals de Teide, de vulkaan met de hoogste top van het land.

Sport en gastronomie zijn twee andere van de vele redenen waarom Nederlanders voor Spanje kiezen. Er kunnen zowel water- als bergsporten of avontuurlijke sporten beoefend worden. De heerlijke gevarieerde gastronomie is gezond en natuurlijk mogen we de kwaliteitswijnen niet vergeten.

Digitale campagne
Deze en nog meer redenen worden gedeeld door bekende mensen met internationaal aanzien in de wereld van film, muziek, sport of mode die de digitale marketing campagne van Turespaña gezicht geven. De campagne daagt reizigers uit om in 10 seconden uit te leggen waarom het mogelijk is om in een oogwenk verliefd te worden op Spanje. Volgens de bekende Spaanse psychiater Luis Rojas Marcos zijn er niet meer dan 10 seconden nodig om verliefd op een land te worden.

Vele bekende gezichten uit de wereld van cultuur, sport en show doen mee en laten vanuit hun persoonlijke benadering zien hoe ze Spanje en hun favoriete bestemmingen beleven en waarom het mogelijk is om in een oogwenk verliefd op Spanje te worden. Zij delen hun video's over Spanje in 10 seconden op hun persoonlijke sociale netwerkaccounts, met een geweldige ontvangst door de volgers. Aldus worden de reizigers uitgedaagd om in een korte video uit te leggen waarom zij verliefd op Spanje worden. 

De tweevoudig wereldkampioen Formule I, Fernando Alonso verschijnt in Cudillero, een vissersdorpje in zijn geboortestreek Asturië, hij loopt er door de straten en toont de maritieme schoonheid van de prachtige Asturische kust. Alonso is ook een liefhebber van Segovia met haar geweldig architectonisch juweeltje: het Romeinse aquaduct. De actrice Elsa Pataky is dol op winkelen in de stadswijk Born in Barcelona. Als je op zoek bent naar avant-gardistische en exclusieve mode, mag je deze niet missen, omdat hier de beste boetieks zijn. Zij houdt ook van de Madrileense nachten en toont ons de beste uitzichten over de stad vanaf de Círculo de Bellas Artes pal aan de Gran Vía. De golfer Sergio García, winnaar van de US Masters golf, voelt een grote passie voor zijn sport en nodigt je uit om te komen golfen in de fantastische club Valderrama Golf Club in Cádiz. Eveneens onthult de golfer uit Castellón zijn liefde voor Peñíscola, een dorp uit zijn geboortestreek aan  de kust van de Middellandse Zee en één van de mooiste kuststeden in Spanje met het kasteel Papa Luna, waar Game of Thrones werd opgenomen.

Rafa Nadal
Er zijn andere internationaal bekende personen die zich voor de campagne hebben aangemeld, zoals de tennisser Rafa Nadal die iedereen uitnodigt om verliefd te worden op Spanje. Paz Vega is verliefd op haar geboorteplaats Sevilla en toont trots de imposante toren van de kathedraal, de Giralda. Een vertegenwoordiger van de gastronomie als Juan María Arzak, één van de Spaanse chef-koks die kan bogen op drie Michelin-sterren en die op de prominente rol van Spanje in de avant-gardistische keuken wijst. De ballerina Tamara Rojo, artistiek directeur van het Engelse nationale ballet van Londen, toont het Koninklijke Theater te Madrid en de spectaculaire uitzichten op de stad Toledo vanaf één van de vele uitkijkplaatsen.