Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

 

Combineer eeuwenoude historie met een hippe citytrip in Israël

Of je nu komt voor mooie stranden, de weidsheid van de woestijn wilt ervaren, gefascineerd bent door historie of je wilt storten in het levendige en bruisende uitgaansleven van een trendy stad, in Israël kan het allemaal. Het land is slechts half zo groot als Nederland, maar biedt een ongekende variëteit aan natuur, cultuur en activiteiten. Ontdek de belangrijkste toeristische hoogtepunten van het land in de extra module Israël die je via www.ett.etraveltraining.eu of jouw e-learningplatform (kies op www.etraveltraining.eu) kunt bestellen.

Israël wordt ook wel ‘het beloofde land’ genoemd vanwege de rol die het land in de Bijbel speelt. Maar het draait niet alleen maar om religie en historie. Het zonnige Israël heeft veel meer te bieden. Enkele hightlights:

Historisch Jeruzalem
Het historische Jeruzalem is een belangrijke stad voor zowel joden, christenen, als moslims. Zo is de Tempelberg voor joden belangrijk omdat Abraham hier zijn zoon wilde offeren en hier de eerste en tweede tempel hebben gestaan. Voor moslims is het van belang omdat op het tempelplein de gouden Rotskoepel staat, een gedenkplaats waar volgens het islamitisch geloof Mohammed naar de hemel is gegaan. Breng ook een bezoekje aan de Klaagmuur, voor joden het grootste heiligdom, en de Heilig Grafkerk, die is gebouw op de plek waar Jezus zou zijn gestorven en weer is opgestaan

Trendy Tel Aviv
Het bruisende Tel Aviv kent een keur aan terrassen, parken, concertzalen en theaters, restaurants, winkelcentra en boetiekjes. De grootste markt is de Carmel markt, waar je de meest uiteenlopende authentieke producten kunt kopen. Het moderne Tel Aviv is ontstaat als buitenwijk van het 3000 jaar oude Jaffa. Tegenwoordig is Jaffa een stadsdistrict. Bezoekers slenteren hier door de smalle straatjes, langs boetiekjes, galeries, kerken en markten. Het nachtleven van Tel Aviv is te vergelijken met dat van uitgaanshotspots als New York, Barcelona en Ibiza. Van trendy barretjes tot nachtclubs en discotheken, de stad heeft voor ieder wat wils, vooral rond Sheinkin Street, Dizengoff Street, Allenby Street en Nahalat Binyamin Street.

Natuurlijke spa
Het Nationaal park Gan Hashlosha in het noorden van Israël is bekend om de natuurlijke warmwaterbronnen (28°C), die uitmonden in de Amalrivier. Veel locals picknicken hier op de aangelegde grasvelden. Bijzonder populair is de natuurlijke jacuzzi onder de waterval. Verder zijn er diverse door de natuur gevormde zwembaden (ook voor kinderen), watervallen, een watermolen en een restaurant.

Ervaar de woestijn
Voor natuurliefhebbers is de mysterieuze Negevwoestijn een must-see. Op een half uurtje rijden vanaf Eilat bevindt zich Timna Park, een vallei met indrukwekkende, veelal roodgekleurde rotsformaties. De bekendste rotsen zijn de Solomon-pilaren, gevormd door jarenlange erosie, en de Mushroom, een grote paddenstoelvormige rots. De actieve vakantieganger verkent de Negev op de mountainbike, in een 4x4, per kameel of gaat abseilen in de steile kloven en ravijnen. Ook sandboarden is een optie.

Meer weten? Ga naar www.etraveltraining.nl en bestel de extra module Israël en ga aan de slag!