Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Winterwandelingen in Griekenland

 

In de zomer weten Nederlanders Griekenland in grote getalen te vinden. Maar in de winter kiezen minder mensen voor Griekenland. En dat is zonde, want er zijn een aantal zeer goede redenen om een bezoekje te brengen aan één van de Griekse bekende of onbekende bestemmingen in de winter. Raad een winterwandeling aan door één van deze drie steden op het Griekse vasteland:

Athene
Wie Athene in de winter bezoekt profiteert van minder toeristen, aangename temperaturen en lagere toegangsprijzen. Voor velen veel fijnere omstandigheden om bijvoorbeeld de Akropolis te bezoeken dan in de zomer, als het erg warm is en de toegangsrijen lang zijn. Bovendien is een ticket aan de Akropolis twee keer goedkoper in de winter. Geniet vervolgens van een winterwandeling door de straten Dionysiou Areopagitou, Apostolou Pavlou en Ermou. Dit zijn de meeste fascinerende straten van de stad en bieden een panoramisch uitzicht op Athene en de Akropolis. Aan de linkerkant van Dionysiou Areopagitou en Apostolou Pavlou zie je gebouwen in neoklassieke stijl en moderne architectuur uit de 19e en 20e eeuw. De terrassen en straten zijn ook in de winter gezellig druk en ’s avonds zijn er diverse entertainmentopties.  

Ioannina
In de regio Epirus in het noordwesten van Griekenland ligt de stad Ioannina, aan het meer Pamvotida. Ioannina biedt een mooie combinatie van rijke historie met een moderne stad. Tijdens een stadswandeling geniet je zowel van de schoonheid van de natuur rondom het meer als van bijzondere beeldhouwwerken en architectuur. Aan het eind van de wandeling strijk je neer bij een taverne of restaurant aan het meer om de verse forel te proeven of op te warmen met een warm drankje.

Thessaloniki
Ook Thessaloniki heeft in de winter veel te bieden. Raad een stadswandeling van de Witte Toren tot aan de Concertzaal aan. Loop langs de kustlijn van de golf van Thermaikos en geniet van een drankje met uitzicht op de Olympus, die bekend is door de Griekse mythologie. Maak foto’s van de het beeld van Alexander de Grote en het kunstwerk Umbrellas door Zongolopoulos. Ook een fietstocht door Thessaloniki is een aanrader. Er zijn voldoende mogelijkheden om fietsen te huren. Vooral in de avond is een ritje langs de kustlijn extra bijzonder, vanwege de mooie stadsverlichting.