Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

 

Malta verlegt focus naar jongere doelgroep

Veel Nederlanders hebben een beeld van Malta dat niet geheel aansluit bij de realiteit, volgens Abdu Munie, die Malta representeert namens AVIAREPS. Abdu denkt dat veel mensen een te oubollig beeld van het eiland hebben, terwijl het het hele jaar door een levendige en hippe bestemming is.

Abdu: “De afgelopen 10 tot 20 jaar was de promotie van Malta in Nederland niet optimaal. Dat begint nu langzaam te veranderen. Veel mensen hebben hardnekkige vooroordelen over Malta. Dat het oubollig is en er niets te beleven valt. Helemaal niet waar! Om te beginnen hebben de eilanden Malta en Gozo een zeer groot aantal historische kathedralen en kerken. De cultuur van Malta is door de lange historie fascinerend. Malta ligt van oudsher op een strategische plek tussen Europa en Azië, langs een aantal belangrijke handelsroutes. Er zijn veel Europese, maar ook Arabische invloeden en de bevolking is hierdoor heel divers. In Valletta kun je hierdoor ook fantastisch eten.”

“We proberen de promotie van Malta nu anders aan te pakken dan voorheen”, vervolgt Abdu. “Eerst richtten we ons op de doelgroep die veel naar Malta komt. Dat is over het algemeen een wat oudere doelgroep. Voor jongeren was Malta nooit zo interessant. Nu richten we ons juist op de doelgroep die we meer willen aantrekken.” Adbu raadt aan om vooral buiten de zomermaanden in het hoogseizoen naar Malta af te reizen. “Wij proberen vooral de maanden buiten juli en augustus te promoten, omdat het in de zomer ten eerste erg druk is en bovendien wat minder heet. Het weer is het hele jaar door aangenaam. In maart en november is de gemiddelde temperatuur nog 23 graden.”

Onder water
De onderwaterwereld van Malta is één van de grootste trekpleisters. Dat komt volgens Abdu vooral door de diversiteit onder het wateroppervlak. “Malta staat in de top 3 beste duiklocaties ter wereld. Dat komt omdat je er kunt duiken naar koraal, vissen en ook scheepswrakken. Die combinatie is uniek. Bovendien kun je voor de kust van Malta tot 100 meter diepte duiken.”

Evenementen
Een laatste tip van Abdu is het meepakken van een van de vele evenementen op Malta, die het hele jaar door plaatsvinden. Abdu: “In maart wordt er uitbundig carnaval gevierd in Venetiaanse stijl, echt een aanrader! Alle locals gaan dan gehuld in de prachtigste kostuums met de typische Venetiaanse maskers. Ook het vuurwerkfestival van Malta is befaamd, daar is het vuurwerk in Scheveningen echt niets bij.”