Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Duik in de geschiedenis van de Amerikaanse kolonisten in Oregon

In de 19e eeuw was er in de Verenigde Staten een migratiegolf van honderdduizenden pioniers die in het ‘wilde westen’ een nieuw leven wilden opbouwen. Eindstation: de staat Oregon, in het noordwesten van de VS. Vandaag de dag zijn er overal in Oregon musea, monumenten en sites die de geschiedenis van de Oregon Trail levend houden.

De Oregon Trail is een route van meer dan 3400 km, van Missouri tot aan de monding van de Columbia Rivier aan de grens tussen Washington en Oregon. De kolonisten legden de route af in huifkarren, getrokken door ezels of ossen. Dit was niet zonder gevaar. Diepe rivieren die moesten worden overgestoken en  extreme weersomstandigheden als hitte, kou en stormen moesten worden overwonnen. Ongeveer 1 op de 10 kolonisten overleefden de tocht niet. Er zijn nu nog op enkele plaatsen sporen te vinden die de huifkarren in de modder hebben achtergelaten, zoals in Guernsey. Toen in 1869 de transcontinentale spoorweg was voltooid nam het gebruik van de Oregon Trail af, hoewel hij tot aan het eind van de 19e eeuw nog werd gebruikt. Tegenwoordig volgen snelwegen grotendeels dezelfde route die de pioniers hebben gevolgd.

Kamperen als een kolonist
De fascinerende geschiedenis is diep geworteld in de gevarieerde landschappen van Oregon, waar een schat aan plaatsen en activiteiten veel onthult over het kolonistenverleden. Wie graag zelf de ervaring van de pioniers ervaart, zet zijn tent op op de Farewell Bend State Park Campground. Deze camping was 150 jaar geleden een belangrijke verzamelplek op de Oregon trail en biedt voldoende ruimte voor meer dan 120 tenten of caravans. Er zijn ook twee verhuurcampers die alle gemakken van thuis bieden. Een goede plek om wat tijd door te brengen, een vislijn uit te zetten en te genieten van de omgeving.

Minder dan een uur rijden, in de buurt van Baker City, is het Oregon Trail Interpretive Centre een bron van informatie voor het hele gezin. Het centrum vertelt het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van het gebied. De OTIC opende in 1993 en toont - door middel van rondleidingen en tentoonstellingen - hoe de westwaartse migratie, die begon in de jaren 1840, alles veranderde in Oregon. Buiten de OTIC kun je replica's van huifkarren bekijken die je het gevoel geven van de bijzondere ervaring. Bovendien zijn de daadwerkelijk karrensporen van de huifkarren hier nog te aanschouwen.