Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

ANVR-Congres Belfast succesvol verlopen

 

205 ANVR-Congresgangers vlogen vorige week woensdag met een speciale chartervlucht van Transavia naar Belfast, de hoofdstad van Noord Ierland. Zondag rond 15.30 uur landden zij weer in Amsterdam. Met nieuwe contacten, inzichten en een indruk van Belfast in de handbagage.

Vier dagen netwerken
Op de woensdag werd na een welkomstlunch ingecheckt in het prima gelegen Grand Central Hotel in het centrum van Belfast. Het diner vond plaats in de Titanic Venue, waarbij er gelegenheid was de interactieve tentoonstelling over de werf en het beroemde schip te bezoeken. De venue staat op de plek waar de Titanic te water ging. Na het uitstekende diner benadrukten afgevaardigden van Belfast Tourism en Tourism Ireland hoe blij ze waren dat voor Belfast gekozen is als congresbestemming, nadat India als bestemming niet doorging. Daar waren veel congresgangers niet rouwig om. Velen gaven aan niet naar India te zijn afgereisd voor het congres. Het faillissement van Jet Airways, waarna tot wijzigen werd besloten pakte in feite goed uit voor ANVR. Op donderdag stond voor het eerst een volledige dag met  sprekers gepland. Uit de enquête moet blijken of dit voor herhaling vatbaar zal zijn. Frank Oostdam en zijn team hadden wel gehoor gegeven aan de wens voor meer discussie en interactieve. Zowel op vrijdag als zaterdag werd de zaal betrokken bij de sessies.

Sombere start, positief einde
Op vrijdagochtend was de toon tot aan de lunch vrij somber. De thema’s waren duurzaamheid en overtoerisme, waarbij de indruk ontstond dat niet de consument en de politiek hun verantwoordelijkheid zouden moeten nemen, maar met name de reisindustrie. Op vrijdag middag en zaterdagochtend was de sfeer een stuk positiever. De zaal was op zaterdagochtend helemaal vol, ondanks een bijzonder gezellige vrijdagavond, waarbij de Puc Ugly Pub door Nederlanders leek te zijn overgenomen. Niemand die klaagde over deze vorm van ‘overtoerisme’.

Zaterdagmiddag was gereserveerd voor diverse excursies. Er stonden tours met black cabs gepland, in de stad maar ook naar de kust. Sommigen gingen fietsen en een aantal wandelden op eigen gelegenheid door het centrum. De kerstmarkt op het stadhuisplein zorgde voor een leuke sfeer. De Peace Wall, die protestanten en Katholieken vandaag de dag nog altijd scheiden, werd als meest indrukwekkend ervaren.

KLM Pub Quiz
Zaterdagavond nodigde KLM zoals ieder jaar het de deelnemers uit voor een avond met hapjes, drankjes en een geweldige pubquiz. Na de quiz gingen de voetjes van de vloer en werd er volop gedanst.

Bestemming volgend jaar nog onbekend
Het is nog niet bekend waar het congres volgend jaar plaats zal vinden. De nieuwe directeur van het Marokkaans Verkeersbureau was aanwezig en met Vlaanderen de enige afgevaardigde van een bestemming. Hoewel zij aangaf het niet oninteressant te vinden het congres te hosten, is het absoluut nog niet duidelijk of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren. Marokko ging door de geruchten in de wandelgangen wel alvast aardig over de tong. Free publicity!

Live verslag
Om ook thuisblijvers live op de hoogte te houden deed Travelution op vrijdag en zaterdag live verslag van het congres op Twitter. Voor wie de tweets nog eens wil nalezen, ga naar twitter.com/iTravelution of zoek op #anvrcongres.