Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

Bekroonde stranden en diverse activiteiten in St. Pete/Clearwater

 

St. Pete / Clearwater ligt aan de centrale westkust van Florida, direct aan de Golf van Mexico. Slechts 20 minuten van Tampa, 90 minuten van Orlando en 4 uur van Miami, is het gebied gemakkelijk te bereiken en een ideale combinatie met een bezoek aan de beroemde themaparken en zeker een waardevolle stop tijdens een rondreis door Florida.

Van Tarpon Springs in het noorden tot Fort De Soto in het zuiden, biedt St. Pete / Clearwater

  • 56 km bekroonde stranden,
  • 26 verschillende gemeenschappen, elk met zijn eigen flair,
  • buitengewone kunst en cultuur, evenals een unieke mix van natuur en een bruisend stadsleven.

Bekroonde stranden
De regio is de thuisbasis van meerdere bekroonde stranden van Amerika. Caladesi Island en Fort De Soto Park werden beide verkozen tot het nr. 1 strand van Amerika door Stephen Leatherman (ook bekend als "Dr. Beach"), een kustgeoloog die jaarlijks meer dan 650 openbare stranden beoordeelt. Hiermee is St. Pete / Clearwater de enige bestemming in Florida ooit met twee stranden in de top van deze lijst. Daarbij staan twee stranden van St. Pete / Clearwater in de top 10 van beste Amerikaanse stranden van de Traveler's Choice Awards 2019 van TripAdvisor, die is gebaseerd op miljoenen reizigersbeoordelingen. Het mooie Clearwater Beach, op nummer 1, heeft niet alleen schitterend wit zand, maar ook Pier 60, een centrum van gezelligheid en een geweldige plek om van de zonsondergang te genieten. Op het relaxte St. Pete-strand, dat op nummer 4 van de lijst staat, krijg je het ultieme vakantiegevoel in een van de klassieke strandhotels of in het wereldberoemde en opvallende 'Pink Palace', de Don CeSar.

De diversiteit van de 26 gemeenschappen is ongeëvenaard. In Tarpon Springs, bekend om zijn sponsduikers, voel je de Griekse invloeden, terwijl op Madeira Beach in John’s Pass village de Portugese flair de sfeer bepaalt. Met de Suncoast Trolley rijden bezoekers gemakkelijk van de ene gemeenschap naar de andere. De trolly kost 2 dollar per rit. Of raad voor 4,50 dollar een dagkaart aan, waarmee je onderweg over kunt in- en uitstappen.

Natuur en actief
Natuurliefhebbers vinden een overvloed aan dieren in het wild in de weise natuurgebieden, parken en natuurreservaten. Actievelingen kunnen een fiets of een skates huren om de 55 km lange Pinellas Trail te verkennen, aangelegd langs een verlaten spoorlijn vanaf Tarpon Springs in het noorden tot St. Petersburg in het zuiden. Tijdens de route passeer je de meest pittoreske parken en kustlijnen van de regio. Natuurlijk zijn ook watersporten het hele jaar door populair, van windsurfen, zeilen en jetskiën tot ontspannen zwemmen in de kristalheldere wateren.

Maar hier houden de mogelijkheden in St. Pete / Clearwater niet op. De bestemming beschikt over meer dan 50 professionele golfbanen, alle soorten eetgelegenheden,  waaronder romantische dinercruises. Je kunt er dolfijnen spotten in hun natuurlijke habitat, op meerdere locaties uren winkelen - van traditionele winkelcentra tot winkelgalerijen in mediterrane stijl – en de dag in stijl afsluiten. Het nachtleven biedt alles van clubs met live-amusement (onder andere op Pier 60), tot gezellige strandbars waar bezoekers in alle rust de zon in de zee zien zakken.

Ga voor meer informatie naar www.visitstpeteclearwater.com
Neem voor een gratis bezoekersgids en kaart van de regio contact op via info@visitspc.de.