Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

Coronavirus: landen updates

 

Nu het aantal besmettingen afneemt, nemen landen voorzichtige stappen door maatregelingen af te bouwen en te werken aan economisch herstel. Verschillende vakantiebestemmingen willen daarom ook zo snel mogelijk stappen zetten om het voor toeristen weer mogelijk te maken hun land te bezoeken. In dit coronaoverzicht verzamelen wij per land de berichten en zullen deze de komende tijd blijven aanvullen met het laatste nieuws.

Aruba

Bericht van 20.05 > Nieuw ‘Aruba Health & Happiness Code’ gouden certificaat
De Aruba Tourism Authority introduceert samen met het Ministerie van Volksgezondheid de nieuwe ‘Aruba Health & Happiness Code.’ Het certificeringsprogramma omvat een strikt programma op het gebied van schoonmaak en hygiëne. De maatregelen gelden voor alle bedrijven die aan het toerisme gerelateerd zijn en moeten verplicht opgevolgd worden.
Lees het hele bericht hier


Baltische staten

Bericht van 25.05> Estland weer open voor MICE-activiteiten

Het ECB (Estonian Convention Bureau) heeft de heropening van het land officieel aangekondigd voor zakelijke evenementen met een grote socialmediacampagne. Voor de campagne sturen elk van de 36 ECB-leden, waaronder steden als Tallinn, Pärnu en Tartu, meerdere DMC’s, hotels en de internationale luchthaven, een creatieve foto of video in met de slogan #EstoniaIsOpen. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 15.05 > Baltische staten creëren reisbubbel voor elkaar

Estland, Letland en Litouwen hebben vrijdag hun grenzen geopend voor reisverkeer binnen de regio. De Baltische staten zijn daarmee de eerste landen binnen de Europese Unie die een zogeheten 'reisbubbel' hebben gecreëerd. Door de opening van de grenzen is reizen binnen de Baltische staten weer mogelijk. Reizigers die van buiten het gebied komen, moeten nog wel veertien dagen in isolatie verblijven.
Lees het hele bericht hier


België

Bericht van 16.05> Grenzen blijven dicht, buitenlandse toeristen worden niet toegelaten, zijn zelfs verboden
Als de horeca weer wordt opgestart, op zijn vroegst verwacht vanaf 8 juni, wordt een bezoek aan België voor dagjestoeristen wellicht weer mogelijk.


Bonaire

Bericht van 28.05 > Vliegbeperking Bonaire tot 15 juni verlengd

Het Ministerie van Infrastructuur en Gezondheid van Bonaire heeft naar aanleiding van recente informatie van het RIVM besloten de vliegbeperkingen naar het eiland te verlengen tot 15 juni. Tot 15 juni vinden er geen passagiersvluchten van en naar het eiland plaats, met uitzondering van repatriëringsvluchten naar de VS, Aruba en Curaçao.  De cruisehaven ontvangt al geruime tijd (sinds 14 maart) geen cruiseschepen. 

Canada

Bericht van 20.05 > Air Canada wil vanaf 24 juni directe vlucht Amsterdam hervatten
Air Canada wil in juni een groot aantal internationale vluchten hervatten, mits de reisrestricties het toelaten. De luchtvaartmaatschappij hoopt vanaf 24 juni weer dagelijks tussen Amsterdam en Toronto te gaan vliegen. Ook de vlucht naar Brussel wordt dan indien mogelijk hervat.
Lees het hele bericht hier


Cuba

Bericht van 20.05> Luchthavens Cuba in juli weer operationeel
Cuba bereidt zich voor om de luchthavens in juli weer te heropenen, mits het aantal COVID-19-besmettingen, waarvan de regering aangeeft dat ze op een minimaal niveau liggen, onder controle blijven, aldus de krant El Nuevo Herald.
Lees het hele bericht hier


Curaçao

Bericht van 20.05 > Plan 'heropening' Curaçao
Tijdens een recente persconferentie presenteerde de minister van Economische Ontwikkeling, mevrouw Giselle Mc William, samen met de Curaçao Tourist Board (CTB), de Curaçao Hospitality and Tourism Association (CHATA) en Curaçao Airport Holding (CAH) fase 1 van een Toerisme herstelplan.
Lees het hele bericht hier


Duitsland

Bericht van 27.05 > Duitsland wil negatief reisadvies beëindigen

De Duitse regering wil het negatieve reisadvies voor 31 Europese landen vanaf 15 juni opheffen, als verdere ontwikkelingen van het virus dat toelaten. Het reisadvies zou opgeheven worden voor alle 26-EU landen, Groot-Brittannië, IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 25.05 > Dynamische situatie Duitland, verwachting medio juni weer open voor buitenlandse bezoekers

Op dit moment geldt er zowel voor Duitsland als Nederland een negatief reisadvies. Reizen tussen beide landen is wel mogelijk, maar wordt alleen aangeraden voor strikt noodzakelijk reizen. In Duitsland is de situatie echt erg veranderlijk. Iedere dag wordt er opnieuw gekeken of er versoepelingen kunnen worden doorgevoerd. Het Duits Verkeersbureau verwacht – mits de positieve trend zich voortzet – dat Duitsland vanaf medio juni weer buitenlandse bezoekers zal verwelkomen. Let er wel op dat in Duitsland de deelstaten verantwoordelijk zijn voor hun lokale beleid omtrent corona. Raadpleeg bij een bezoek aan Duitsland daarom altijd eerst de geldende maatregelen voor de betreffende deelstaat.


Egypte

Bericht 25.05 > Egypte vanaf 1 juni op helft capaciteit hotels

Egypte is begonnen met de herstart van toeristische activiteiten op het gebied van binnenlands toerisme. Het Ministry of Tourism and Antiquities van Egypte heeft een officieel statement uitgestuurd over de coronasituatie en de maatregelen voor de toerismesector in Egypte. Hierin staan wanneer de hotels hun deuren weer mogen openen en onder welke voorwaarden. Sinds 15 mei is binnenlands toerisme in Egypte weer mogelijk. In deze eerste fase is de maximum hotelcapaciteit 25%. Vanaf 1 juni wordt dit opgehoogd naar 50% van de hotelcapaciteit. Het is momenteel nog onduidelijk wanneer Egypte weer opengaat voor buitenlandse toeristen.
Lees het statement van het ministerie hier 


Frankrijk

Bericht 02.06 > Franse grenzen stapsgewijs open
Het team van Atout France is ontzettend blij met het nieuws dat de Franse regering op 28 mei 2020 het feu vert heeft gegeven om vanaf volgende week te beginnen met het versoepelen van de covid-19 maatregelen. Optimistisch maar voorzichtig zal Frankrijk de lockdown stapsgewijs afbouwen en ook de Franse grenzen zullen geleidelijk heropenen. Welke maatregelen treft Frankrijk? Wat zijn de voorwaarden? En niet onbelangrijk: wanneer kunnen we weer genieten van een zonnige vakantie naar Frankrijk? We zetten de belangrijkste punten voor je op een rij.
Lees het hele bericht hier

Bericht 29.05 > Toeristen welkom in Frankrijk na versoepelingen
Frankrijk gaat de coronamaatregelen vanaf komende week versoepelen, heeft premier Philippe bekendgemaakt. Onderdeel van de versoepeling is ook het openstellen van Frankrijk voor buitenlandse toeristen. Volgens de premier kunnen vanaf 15 juni de reisbeperkingen tussen landen worden opgeheven, als de gezondheidssituatie dat dan toelaat. Daarmee worden zomervakanties in Frankrijk weer mogelijk.
Lees het hele bericht hier

Bericht 20.05> Frankrijk gaat mogelijk deze zomer de grenzen toch nog openen voor Europese toeristen, datum onbekend
De Franse staatssecretaris van Europa en Buitenlandse Zaken Jean-Baptiste Lemoyne heeft aangekondigd dat als het virus het toelaat, de Franse grenzen deze zomer mogelijk toch weer open gaan voor Europese toeristen.

Bericht 15.05> Franse regering heeft erop gezinspeeld dat er deze zomer geen buitenlandse toeristen naar Frankrijk komen
"Het is het binnenlandse toerisme dat de sector er nu weer bovenop gaat helpen", zei staatssecretaris Lemoyne van het ministerie van Toerisme op televisie. "Dit jaar moeten we het vrijwel mogelijk zonder buitenlandse toeristen doen."
Lees het hele bericht hier


Griekenland

Bericht van 02.06 > Toeristen vanaf 15 juni weer welkom, Nederlanders worden getest
Griekenland is er weer klaar voor om toeristen te ontvangen, aldus een officiële aankondiging van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het Grieks Verkeersbureau zette de tijdlijn van de situatie voor de Nederlandse markt uiteen. Vanaf 15 juni zijn de luchthavens van Athene en Thessaloniki weer bereikbaar. Reizigers vanaf Nederlandse luchthavens worden na aankomst getest en moeten gedurende 7 dagen in quarantaine. Eleni Skarveli licht de maatregelen in een gesprek met Travelution verder toe. Zij hoopt dat vanaf 1 juli de quaratainemaatregelen voor Nederlanders opgeheven zijn. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 27.05 > Luchthaven Thessaloniki 15 juni weer open
De minister-president van Griekenland heeft aangekondigd dat de luchthaven van Thessaloniki al eerder opengaat  dan de aangekondigde datum van 1 juli. Vanaf 15 juni gaat zowel Eleftherios Venizelos Airport in Athene als Thessaloniki Airport weer open voor internationaal toerisme. Eind mei maakt de Griekse overheid een lijst bekend. Op deze lijst staan de landen met goede epidemiologische kenmerken. Bezoekers van deze landen kunnen in drie fases weer naar Griekenland reizen (15 juni, 1 juli en 15 juli). In Nederland geldt momenteel code oranje voor reizen naar Griekenland. 

Bericht van 22.05> Griekenland maakt een planning bekend voor de opstart van het toerisme, eerste internationale vluchten weer mogelijk vanaf 15 juni
Lees de volledige planning in het bericht. Een aantal belangrijke data: Vanaf 15 juni seizoensgebonden accommodaties en musea open, internationale vluchten van een aantal landen naar El. Venizelos airport / Athens toegestaan, interne vluchten zijn mogelijk met Aegean Airlines (1e fase). Vanaf 1 juli: internationale vluchten van een aantal landen naar alle lokale luchthavens toegestaan (2e fase). Vanaf 15 juli: internationale vluchten van alle landen toegestaan (3e fase). Eind mei maakt de Griekse overheid een lijst bekend welke landen in welke van de drie hierboven genoemde fases Grienkenland weer binnen kunnen.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 18.05> Akropolis in Athene per 18.05 open, Griekenland streeft naar start toerisme per 1 juli
In Athene wordt de Akropolis na een gedwongen sluiting van twee maanden officieel heropend. Griekenland versoepelt de coronamaatregelen en onderdeel daarvan is de openstelling van de antieke bezienswaardigheden in de buitenlucht. Bezoekers moeten wel afstand tot elkaar bewaren, zich aan de route houden en van tevoren online hun toegangskaartje bestellen. Personeel draagt mondkapjes en handschoenen om besmetting met het virus te voorkomen.
Lees het hele bericht hier


IJsland

Bericht van 19.05> Grenzen IJsland op 15 juni weer open - screening op coronavirus

Vanaf 15 juni is de eerder geldende quarantaine van 2 weken voor inkomende passagiers op luchthaven Keflavík niet langer verplicht. Dat maakte de IJslandse premier Katrín Jakobsdóttir bekend tijdens een persconferentie. In plaats daarvan krijgen toeristen en IJslandse inwoners die het land binnenkomen de mogelijkheid om te worden gescreend op het nieuwe coronavirus.
Lees het hele bericht hier


Italië

Bericht van 19.05 > Vanaf 3 juni toeristen weer welkom, nu nog weinig vluchten beschikbaar.
Italië gaat vanaf 3 juni weer toeristen ontvangen. Hoewel het op dat moment wellicht nog een uitdaging is voor bezoekers om überhaupt het land binnen te komen. Er zijn momenteel nog weinig vluchten naar Italië en niet alle grensovergangen zijn open. Toch hoopt het land met de heropening nog het nodige aantal toeristen in Italië te verwelkomen in 2020.
Lees het hele bericht hier


Kroatië

Bericht van 02.06 > Reizen naar Kroatië voor toeristen Benelux verduidelijkt

Het Kroatisch Verkeersbureau heeft in reactie op het nieuws over de grensopenstelling van Kroatië aanvullende informatie voor reizigers uit de Benelux gedeeld, aangezien deze informatie tot dubbelzinnigheid heeft geleid onder Nederlandse reizigers. Burgers uit België, Luxemburg en Nederland kunnen Kroatië binnenkomen, maar zullen nog steeds hun reden moeten bewijzen om het land binnen te komen (zakelijk, economisch, toeristisch, persoonlijk). Voor een toeristisch bezoek is het noodzakelijk om de bevestiging van het boeken van een accommodatie in Kroatië te overleggen (bevestiging, voucher, kamphuurcontract, vast ligplaatscontract enz.).
Lees het hele bericht hier
 

Bericht van 26.05 > Eerste bezoekers weer in Kroatië na heropening

Goed nieuws voor reisliefhebbers van Kroatië. Dankzij de zeer gunstige epidemiologische situatie openen de nationale grenzen van Kroatië zich langzaam maar zeker opnieuw voor toeristen. Een extra pluspunt voor wie reeds wil reizen, is het feit dat de Kroatische horecasector ook zijn deuren heropende. Vele bars en restaurants staan opnieuw klaar om toeristen te verwelkomen, evenals vele openbare voorzieningen zoals stranden, zwembaden. nationale parken, natuurparken maar evengoed de muren van Dubrovnik. 
Lees het hele bericht hier

Bericht van 25.05 > Grenzen Kroatië open voor buitenlandse toeristen

Sinds 21 mei zijn de Kroatische grenzen open voor alle EU-burgers. Wel dient iedereen die het land wil betreden zich aan een aantal voorwaarden te houden en daarvoor documenten in te dienen. Zo moet de accommodatie waar toeristen verblijven bijvoorbeeld aan alle veiligheids- en hygiëne-eisen voldoen. Alle voorwaarden zijn te vinden op de website van het Kroatische Ministerie van Binnenlandse Zaken: https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212
Lees het hele bericht hier


Malta

Bericht van 21.05 > Malta start 22 mei binnenlands toerisme op, internationaal toerisme mogelijk zo gauw internationale vluchten weer opstarten
De minister van toerisme, Julia Farrugia Portelli, heeft afgelopen vrijdag tijdens een webinar bekend gemaakt dat Malta het toerisme in verschillende fases weer opstart.
Lees het hele bericht hier


Montenegro

Bericht van 26.05 > Montenegro verklaart land coronavrij

De regering van Montenegro heeft het land maandagavond corona-vrij verklaard. Er zouden geen enkele nieuwe coronabesmettingen zijn in het kleine land aan de Adriatische Zee. Montenegro was tot 17 maart het enige Europese land waar nog geen besmettingen waren ontdekt. Het land van 620.000 inwoners telde 324 besmettingen en 9 doden. Montenegro wil de deuren weer openen voor toeristen, van levensbelang voor de economie.
Lees het hele bericht hier


Oostenrijk

Bericht van 03.06 > Grens met Duitsland op 15 juni weer open
Vanaf 15 juni wordt de Oostenrijkse grens met Duitsland weer geopend, ook Nederlandse bezoekers zijn dan weer welkom. EU-burgers die nu per vliegtuig Oostenrijk binnenkomen, moeten 14 dagen in zelfisolatie. Restaurants en musea zijn sinds 15 mei weer open, sinds 29 mei zijn ook campings, hotels, attractieparken en andere toeristische faciliteiten weer toegankelijk. Bars, nachtclubs en andere clubs, die doorgaans alleen 's avonds en' s nachts open zijn, blijven tot nader order gesloten.


Portugal

Bericht van 20.05> Portugal vanaf 18.05 geleidelijk open, begin juni stranden open, toeristen z.s.m. onder voorwaarden welkom
Op 18 mei nam Portugal de eerste stap om nationaal de economie weer geleidelijk open te stellen en het sociale leven weer langzaam op gaan te laten komen. De nieuwe fase, die samenviel met de Internationale Museumdag, werd gestart met de opening van musea en andere culturele voorzieningen zoals monumenten, kunstgalerijen, interpretatieve centra, paleizen en kerken. Ook restaurants, cafés, patisserieën, terrassen en winkelcentra tot 400 vierkante meter mochten open.
Lees het hele bericht hier


Slovenië

Bericht van 18.05> Slovenië deze zomer weer open voor toeristen, datum nog onbekend
Slovenië is het eerste Europese land dat op 14 mei de corona-epidemie officieel al ten einde heeft verklaard. Daarmee zijn ook zomervakanties dit jaar mogelijk in het land. Vanaf 18 mei zijn accommodaties en de rest van de toeristische sector weer open in Slovenië. Vooralsnog alleen voor inwoners maar spoedig hoopt het land ook weer buitenlandse toeristen te verwelkomen.
Lees het hele bericht hier


Spanje

Bericht van 28.05 > Spanje maakt protocollen toeristische sector bekend

Spanje is er klaar voor om vanaf 1 juli buitenlandse toeristen te ontvangen in veilige omstandigheden, met zorg en aandacht voor maximale hygiënische veiligheidsvoorwaarden en met maatregelen om het risico op een nieuwe virusuitbraak vanuit het buitenland te minimaliseren. Vanaf 1 juli zal de quarantainemaatregel niet meer van toepassing zijn. Met het oog op en ter voorbereiding van een veilige heropening van de toeristische sector heeft het Spaanse Staatssecretariaat voor Toerisme een twintigtal protocollen opgesteld om het risico op besmetting met het coronavirus COVID-19 in de toeristische sector te verminderen.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 19.05 > Spanje wil eind juni weer buitenlandse toeristen ontvangen

Vanaf eind juni mogen buitenlandse toeristen Spanje weer in. Dit zei de minister van Transport José Luis Ábalos op de Spaanse televisie. Hij wil daarbij wel kijken naar de gezondheidstoestand in het land, waar mensen vandaan komen en waar de toeristen in Spanje naartoe willen.
Lees het hele bericht hier


Tsjechië

Bericht van 26.05 > Tsjechië heropent grenzen met Duitsland en Oostenrijk

Tsjechië gaat de grenzen met Duitsland en Oostenrijk morgen heropenen, aldus de Tsjechische ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook komt er een einde aan de uitgebreide grenscontroles. Het ministerie waarschuwt wel dat buitenlanders moeten kunnen bewijzen dat ze negatief zijn getest op het coronavirus. Ook zal de politie steekproefsgewijs controles uitoefenen.
Lees het hele bericht hier


Tunesië

Bericht van 29.05 > Tunesië is veilig en klaar voor bezoekers
Tunesië heeft een gezondheidsbeleid geïmplementeerd dat zeer effectief is gebleken bij het beheersen van de COVID-19-crisis. Tunesië zet de inzet van deze succesvolle maatregelen door en is dan ook volledig voorbereid om buitenlandse bezoekers weer veilig te verwelkomen. Het Tunesische Ministerie van Toerisme heeft voor het comfort van reizigers en om zich op het herstel van inkomend toerisme voor te bereiden, een "Ready and Safe"-label geïntroduceerd.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 12.05 > Herstel toeristische sector op 24 mei van start

Het Tunesische Ministerie van Volksgezondheid heeft op 11 mei de laatste cijfers van de corona-epidemie in het land naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat er in de afgelopen 2 dagen geen nieuwe besmettingsgevallen van het virus zijn gemeld. Momenteel is het aantal herstelde gevallen veel groter dan het aantal geïnfecteerde mensen. Het herstel van de toeristische sector gaat op 24 mei van start. Daartoe heeft het Ministerie van Toerisme van Tunesië een gezondheidsprotocol voor de toerismesector ontwikkeld. Dit protocol definieert alle regels en richtlijnen die moeten worden geïmplementeerd vanaf de aankomst tot het vertrek van de klant om de veiligheid en gezondheid van bezoekers en inwoners van Tunesië te waarborgen. 
Lees het  hele bericht hier


Turkije

Bericht van 16.05 > Turkije streeft naar start in juni onder strenge voorwaarden
Minister van Toerisme Mehmet Nuri Ersoy kondigde een ambitieus plan aan om weer met het toerisme in bepaalde populaire plaatsen te starten. Dat gaat dan wel onder strikte voorwaarden voor wat hygiëne en afstand houden betreft. Ook zouden hotels volgens de berichtgeving slechts 60 procent van hun capaciteit mogen inzetten om de 1,5 meter afstand te garanderen en moet alles voortdurend worden gedesinfecteerd. De grenzen van Turkije zijn momenteel nog dicht. Het is nog niet bekend wanneer die weer opengaan.


Verenigd Koninkrijk

Bericht van 29.05 > Bezoekers Vereniging Koninkrijk 2 weken in zelfisolatie
Afgelopen week is meer duidelijkheid gegeven over quarantaine maatregelen voor alle aankomsten in het Verenigd Koninkrijk.  De Britse regering heeft aangekondigd dat vanaf 8 juni 2020 iedereen die in het Verenigd Koninkrijk aankomt ongeacht de gekozen vorm van vervoer, de douane moet informeren waar ze zullen verblijven en gedurende 14 dagen onmiddellijk zelfisolerend zal zijn.
Lees het hele bericht hier


Verenigde Staten

Bericht van 29.05 > Florida vanaf 1 juni weer open

Ook in de Verenigde Staten openen geliefde vakantiebestemmingen langzaamaan weer hun deuren.  Florida is sinds 22 maart afgesloten van de rest van de VS door middel van wegblokkeringen. Deze worden op 1 juni weggehaald. Restaurants, winkels en attracties in the Sunshine State openen ook hun deuren weer op 1 juni. Wel gelden er nog aanvullende coronamaatregelen.
Lees het hele bericht hier

Bericht van 25.05 > Grenzen tussen VS en Canada en Mexico blijven dicht

De Verenigde Staten en Canada hebben besloten dat ze een verbod op niet-essentiële grensoverschrijdende reizen met nog eens 30 dagen zullen verlengen. Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid zei dat de beperkingen, die voor het eerst halverwege maart werden opgelegd en die eerder afgelopen woensdag zouden aflopen, nu worden verlengd tot 22 juni voor zowel Canada als Mexico.
Lees het hele bericht hier


Zuid-Afrika

Bericht van 21.05> Zuid-Afrika in level 4 van de lockdown, piek pandemie verwacht in september, voorlopig nog geen toerisme mogelijk
Belu Mabandla, directrice van het Zuid-Afrikaans verkeersbureau in Amsterdam, laat vanuit Zuid-Afrika weten dat de lockdown van Zuid-Afrika zich op dit moment in level 4 bevindt. Zuid-Afrika werkt met een systeem waarbij er 5 niveaus zijn. In een officiëel statement van de overheid wordt aangekondigd dat President Cyril Ramaphosa van plan is de lockdown eind deze maand verder te af te bouwen naar level 3. Dan zal er meer bewegingsruimte komen en sprake zijn van een voorzichtige opstart van sommige activiteiten. Toerisme is pas weer mogelijk bij een level 1 situatie.
Lees het hele bericht hier


Zwitserland

Bericht van 02.06 > Zwitserland vanaf 15 juni weer open

Zoals het er nu naar uitziet, kan Zwitserland vanaf 15 juni weer vakantiegangers uit het buitenland verwelkomen. De grenzen met Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk zullen - als de situatie het toelaat - dan weer geopend zijn voor niet-essentiële reizen, zoals vakanties. Of Nederlanders vanaf 15 juni ook weer op vakantie kunnen naar Zwitserland, hangt af van het geldende reisadvies van de Nederlandse overheid.
Lees het hele bericht hier