Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

Oman verrassende rondreisbestemming

 

Travelution reisde met 9 reisagenten van Personal Touch Travel mee naar Oman, onder begeleiding van Wessel Meerdinkveldboom namens het Verkeersbureau van Oman  en Majid Al Habsi, de lokale gids van DMC Afaq Tourism. In 6 dagen tijd maakte de groep een rondreis langs diverse highlights, waaronder de mooie steden Muscat en Nizwa, groene wadi’s vol dadelpalmen, indrukwekkende zandheuvels van het uitgestrekte Empty Quarter en het imposante Jebel Akhdar-gebergte. Culturele en natuurlijke hoogtepunten wisselden elkaar in duizelingwekkend tempo af.

Selfdrive
Verdeeld over drie grote 4WD’s maakte de groep een mooie, afwisselende rondreis door het oosten van Oman. Een route waar je idealiter een dag of tien voor uittrekt, maar die tijdens de studiereis in zes dagen werd afgelegd. De reis begon met een dag in hoofdstad Muscat, waarbij we een bezoek  brachten aan de stralend witte Sultan Qaboes-moskee. Ook bezochten we het even indrukwekkende en moderne Royal Opera House, dat in opdracht van de sultan werd gebouwd om het culturele aanbod in Oman tot een hoger niveau te tillen. Oman heeft een kustlijn van 1700 kilometer. Bij hotels en resorts aan de kust kun je van de mooie stranden genieten. Het strand van Ras Al Jinz wordt echter om een andere reden bezocht: hier komen iedere nacht schildpadden het strand op om hun eieren te leggen. Bezoekers kunnen onder begeleiding mee het strand op om dit bijzondere schouwspel te bekijken.

Wadi’s
Het overgrote deel van Oman bestaat uit woestijn, droge vlaktes en heuvels met rotsen, stenen en zand. Wat het landschap bijzonder maakt, is de aanwezigheid van wadi’s. Dit zijn (voormalige) rivierbeddingen, waar ineens een explosie van groen opdoemt. Vroeger waren de wadi’s van economisch belang voor de bevolking doordat er dadels en fruit werden verbouwd. Vandaag de dag fungeren ze vooral als geliefde plekken voor families om een vrije dag door te brengen. In een aantal wadi’s kan gezwommen worden in het heldere water. Een van de meest indrukwekkende momenten van de studiereis was de rit door de bergen, langs diepe afgronden en eeuwenoude bergdorpjes. Vanaf het noordwesten van Oman tot aan de stad Sur in het oosten, ligt de bergketen Jebel Akhdar. Vanaf de hoogste berg van de keten, de Jebel Shams (drieduizend meter hoog) heb je een spectaculair uitzicht over diepe kloven en dalen. De zonsondergang vanaf deze plek is adembenemend.

Bekijk het volledige fotoverslag in de decembereditie van Travelution hier online.