Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

St. Maarten toont veerkracht

 

Tijdens een famtrip eind mei met zowel Nederlandse als Belgische reisagenten en tour operators heeft St. Maarten laten zien dat het eiland, ondanks dat op sommige vlakken de wederopbouw nog gaande is, weer volledig meedoet als vakantiebestemming. Tijdens een Tourism Stakeholder Press Conference kregen de aanwezigen een complete update over de status van de luchthaven, accommodaties en toeristische attracties.

Accommodaties

Van de hotels op de Nederlandse kant van St. Maarten is 61% weer hersteld en open voor bezoekers. Op de Franse kant van het eiland is 75% weer heropend. In totaal zijn nu 69 accommodaties weer boekbaar en 35 nog gesloten. De verwachting is dat 73% van alle accommodaties begin 2020 weer hersteld is. St. Maarten verwelkomt bovendien nieuwe namen als Secret Resorts, Planet Hollywood en The Morgan in 2020 en 2021.

Sonesta Resorts
De afvaardiging van reisprofessionals uit Nederland en België verbleef tijdens de famtrip in het hevig door Irma getroffen hotel Sonesta Resorts. Het is een voorbeeld van de vele accommodaties op St. Maarten die na de storm niet alleen hersteld, maar beter en mooier zijn opgebouwd dan voor orkaan Irma.

Princess Juliana International Airport

Ook de luchthaven is grotendeels hersteld. Het aantal aankomsten is in begin 2019 144% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Veel vluchten die waren gecanceld zijn weer operabel, waaronder die van Sunwing, JetBlue, American Airlines en diverse regionale maatschappijen. De luchthaven zelf is eveneens wederopgebouwd. De reconstructie van het dak, dat ernstig beschadigd was, is bijna voltooid.

Toeristische producten

Naast de opening van zowel beschadigde als nieuwe hotels worden ook andere toeristische producten in rap tempo heropend of geïntroduceerd. Diverse high end restaurants openen hun deuren (Le Pressoir, Le Barranco, Le Bistro Caraibes, Alina, Jax en Mario’s Bistro). Er zijn enkele nieuwe beach bars bijgekomen op populaire stranden als Simpson Bay en Orient Bay: KKO Beach, Kontiki Beach, Roxy Beach en Bikini Beach. Daarbij zijn er weer diverse activiteiten te ondernemen, waaronder jet skitours, kajakken, stand up paddling, vliegtuigspotten, winkelen en walvisspotten.

Jaarlijkse evenementen, zoals Caribisch festival Mardis de Grand Case, de zeilrace St. Maarten HK Regatta, SXM Music Festival en uiteraard het carnaval, zijn tevens weer booming.