Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

St. Pete/Clearwater walhalla voor cultuurliefhebbers

 

St. Pete/Clearwater in  Florida (VS) heeft, naast de diverse bekroonde stranden, nog een grote toeristische aantrekkingskracht. Het is namelijk een cultuurbestemming bij uitstek, met diverse musea, hippe streetart en een breed scala aan festivals, concerten en evenementen, variërend van nationaal bekend tot lokaal, charmant en kleinschalig.   

Musea

Een groot aantal onafhankelijke kunstgalerieën en wereldberoemde musea bieden bezoekers volop mogelijkheden om te genieten van de kunst. Of je nu wordt aangetrokken door de surrealistische schilderijen van Salvador Dalí of een avondwandeling maakt om plaatselijke kunstenaars te verkennen, de regio St. Pete/Clearwater heeft elke kunstliefhebber iets te bieden. Een greep uit de actuele tentoonstellingen:

Salvador Dalí Museum – Visual Magic: Dali’s Masterworks in Augmented Reality (15 juni tot 3 november 2019)
De tentoonstelling ‘Visual Magic: Dalí’s Masterworks in Augmented Reality’ maakt gebruik van ontluikende augmented reality-technologie om bezoekers nog nauwer te betrekken bij de complete collectie van Dalí, 'Masterworks'. De term 'Masterworks' verwijst naar schilderijen van meer dan 1,5 meter in hoogte of breedte waar Dalí gedurende ten minste een jaar mee bezig is geweest. In deze tentoonstelling leren museumbezoekers de betekenis achter deze Salvador Dalí-werken beter te begrijpen door de lens van AR.

Museum of Fine Arts, St. Pete – A Feast for the Eyes: European Masterpieces from the Grasset Collection (heden tot 28 juli 2019)
In ‘A Feast for the Eyes’ beschikt het Museum of Fine Arts in St. Pete over 40 prachtige oude meesterschilderijen uit de 17e en 18e eeuw van grote Italiaanse, Spaanse, Duitse en Nederlandse kunstenaars. Het is pas de tweede keer dat deze verzameling, een privéverzameling van de familie Grasset in Spanje, publiekelijk wordt getoond. De tentoonstelling biedt een zeldzame blik op de collectie en bevat een breed scala aan thema’s, waaronder bloemstillevens, zeegezichten, stedelijke scènes en winterlandschappen.

The James Museum, St. Pete
Het James Museum of Western & Wildlife Art is het nieuwste museum van St. Pete en is in april 2018 geopend. Het museum leidt bezoekers door het rijke en gevarieerde erfgoed van het Amerikaanse westen. De meer dan 400 kunstwerken vertellen zowel het verhaal van de bevolking als die van de schoonheid van het leven in het wild. Het museum betrekt de bezoeker via een verscheidenheid aan programma's en educatieve elementen die de lokale geschiedenis en cultuur tot leven brengen.

Festivals en evenementen

Gedurende het hele jaar zijn er diverse evenementen en festivals in St. Pete/Clearwater met uiteenlopende thema’s. Ontdek in St. Petersburg bijvoorbeeld de honderden muurschilderingen tijdens de wekelijkse stadstours. Bovendien wordt iedere tweede zaterdag van de maand de Second Saturday ArtWalk gehouden. De kunstwijken van de stad openen dan in de avond (van 17.00 tot 21.00 uur) hun deuren voor iedereen die geïnteresseerd is. Er worden gratis tours aangeboden waarbij deelnemers met een bus door 5 kunstdistricten worden geleid, langs meer dan 40 galerieën, studio’s en ateliers. Op veel plekken zijn de kunstenaars, zoals glasblazers en pottenbakkers, in actie te zien.

Nog een laatste tip: veel festivals en evenementen zijn gratis! Via de website www.visitstpeteclearwater.com/events kunnen jouw klanten hun reisdata invoeren en met één klik zien welke activiteiten er plaatsvinden gedurende hun verblijf.

Ga voor meer informatie naar www.visitstpeteclearwater.com
Neem voor een gratis bezoekersgids en kaart van de regio contact op via info@visitspc.de.