Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

Inge Lankes, Cyprus Tourism Organisation

"Afgelopen jaar beste jaar ooit voor Cyprus"

 

Het toerismebureau van Cyprus is sinds kort onderdeel van het Deputy Ministry of Tourism. Hiermee hoopt Cyprus efficiënter te werk te gaan en de toerismeindustrie van het eiland nog verder te versterken. Inge Lankes, PR en marketing manager Benelux vertelt over de transitie en de huidige focus van Cyprus.

“We zitten met het toerismebureau van Cyprus momenteel in een overgangsfase. Voorheen waren we de Cyprus Tourism Organisation en sinds kort zijn we onderdeel van het Deputy Ministry of Tourism. Uiteraard kost zo’n overgang wat tijd voordat iedereen zijn plek heeft gevonden. Hierdoor hebben we afgelopen jaar iets minder focus gehad op bepaalde campagnes. Wel zijn we al langere tijd erop gericht om meer bezoekers te trekken in het laagseizoen en om het hoogseizoen zodoende te verlengen. Het hoogseizoen van Cyprus loopt nu van juni tot september, maar in de maanden mei en oktober is het nog net zo lekker op Cyprus. De temperaturen zijn eigenlijk altijd aangenaam. In november ligt de gemiddelde temperatuur nog rond de 23-24 graden. Vooral voor een actieve vakantie is dat heel lekker. Daar komt bij dat Cyprus, zoals sommige andere Europese bestemmingen, niet helemaal leegloopt buiten het hoogseizoen. Het blijft gezellig levendig op Cyprus, ook buiten de zomervakantie. We proberen vooral touroperators te laten inzien dat Cyprus een aantrekkelijke bestemming is buiten de zomermaanden. We weten dat andere bestemmingen meer in trek zijn als typische winterzonbestemming. Maar langzaamaan gaan vooral kleinere touroperators steeds meer zien in Cyprus als bestemming voor in het laagseizoen. We hopen nog meer touroperators hiervan bewust te maken en dat op termijn ook de grote touroperators het seizoen van Cyprus helpen verlengen.”

“In 2018 zagen we tot december een toename van het aantal bezoekers van 11%. Vanuit Nederland bezochten zo’n 42.000 mensen Cyprus. Dat is een mooie groei waar we blij mee zijn. Een aantal jaar geleden zagen we enorme groeicijfers, totdat de financiële crisis toesloeg. Toen ging het aantal bezoekers hard omlaag. In 2010 brak de financiële crisis in Griekenland uit, die al veel gevolgen had voor het toerisme aan Cyprus. Niet helemaal terecht, want Cyprus is een aparte EU-lidstaat met een eigen regering. Vervolgens begon er in 2013 een financiële crisis op Cyprus zelf. Gelukkig kwam het land er binnen een paar jaar weer bovenop en is de financiële situatie in Cyprus nu goed. De toerismeindustrie is erg belangrijk voor Cyprus en bedraagt 15% van de economie. Er wordt veel in geïnvesteerd. Zo zijn er afgelopen jaar flink wat bedden bijgekomen en was 2018 het beste jaar ooit met bijna 4 miljoen bezoekers.”

Verbindingen
“Ook het aantal verbindingen vanuit Nederland naar Cyprus neemt toe. Momenteel vliegt Transavia in de zomer 7 keer per week en Tuifly 1 keer per week. In de winter zijn er nog 3 vluchten per week, vorig jaar was dit nog 2. In de maanden januari en februari waren er voorheen voor een periode van 4 tot 5 weken zelfs helemaal geen vluchten. Dit jaar zijn dat er 2 per week. Dat is natuurlijk heel gunstig. We hopen dat het helpt om nog meer mensen in de wintermaanden Cyprus te laten ontdekken.”