Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Mohamed Attia, TunesiŽ

"Het Nederlands bezoekersaantal aan TunesiŽ is met 103% gestegen"

 

In 2015 werden in Tunesië twee aanslagen gepleegd. Eerst in een museum in de hoofdstad Tunis, een paar maanden later op het strand in de badplaats Sousse. Na deze gebeurtenissen, waarvan veel toeristen slachtoffer waren, stortten de bezoekersaantallen aan Tunesië in. Inmiddels trekt het toerisme echter weer sterk aan. In 2018 groeide het aantal Nederlandse bezoekers met maar liefst 103%. Mohamed Attia, directeur van het Tunesisch Verkeersbureau in Nederland, is blij met de sterke groei en verwacht dat de ontwikkeling doorzet in 2019.

“De bezoekersaantallen aan Tunesië zitten de afgelopen jaren enorm in de lift. In 2017 ging er na twee jaar weer voor het eerst een directe vlucht van Nederland naar Tunesië. In 2018 zagen we een toename van 103% in Nederlandse bezoekers. In 2017 bezochten 12.000 Nederlanders Tunesië, in 2018 meer dan 24.000. Voor 2019 verwachten we 35.000 tot 40.000 Nederlanders. Het helpt enorm dat Thomas Cook en Sunweb Tunesië weer aanbieden. Uiteindelijk willen we weer terugkomen op het oude niveau. In 2010 zaten we op een Nederlands bezoekersaantal van 70.000. Door de terroristische aanslagen van 2015 kwam er korte tijd bijna niemand meer. Gelukkig trekt dat nu weer aan. We zien tevens een sterke toename in de Franse en Britse bezoekersaantallen.”

Toeristische hoogtepunten
“Tunesië heeft veel meer te bieden dan alleen de stranden. In Carthago vind je bijvoorbeeld eeuwenoude Romeinse geschiedeins. Een andere grote trekpleister is de Sahara. Bovendien zijn de afstanden klein in Tunesië. Je kunt een vakantie aan de kust van Tunesië gemakkelijk combineren met excursies in de woestijn. Uiteraard zijn de stranden wel heel belangrijk voor Tunesië. Het eiland Djerba in het zuiden is bijvoorbeeld zeer populair. Een steeds belangrijker wordende markt is de thalassotherapie. Tunesië is na Frankrijk het land met de meeste thalassospa’s ter wereld. Thalassotherapie maakt op allerlei manieren gebruik van de heilzame eigenschappen van de zee. Veel mensen bezoeken de thalassospa’s in één van de vele resort in Tunesië, voor de hoge kwaliteit behandelingen en professionele therapeuten.”