Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

Ronald Raadsheer, TravelXL

"Het misverstand dat het internet goedkoper is leeft nog steeds"

 

TravelXL biedt nu een jaar een combinatie van een online reisplatform op travelxl.nl en stenen reisbureaus. Ronald Raadsheer, managing partner TravelXL, blikt terug op afgelopen jaar en vooruit op de komende jaren.

TravelXL Travelcenters
“Onze nieuwe opzet is duidelijk zeer goed gevallen bij de consumenten. Niet alleen zien wij hogere bezoekersaantallen, maar tevens komen er dagelijks vele offerteaanvragen, e-mails, apps en afspraken via onze site binnen. Deze worden dan weer op basis van postcode door onze marketingafdeling doorgespeeld aan het dichtstbijzijnde TravelXL Travelcenter. De Travelcenters krijgen hierdoor ook direct meer telefoontjes en bezoeken.”  

“Wat opviel is dat het aantal online boekingen voor onze speciale niche-producten wat achterblijft. Klanten boeken wel de vertrouwde pakketreis via de site, maar gaan overduidelijk naar het Travelcenter voor de andersoortige reizen. Dat is ook de opzet van onze website, de klant voor advies richting de Travelcenters te sturen. Het overgrote deel van de consumenten kiest, gelukkig, voor onze stenen winkels. Onze website moet je dan ook eigenlijk niet zien als een OTA maar als marketing- en advertentietool voor de vestigingen.”

“Een groot misverstand is nog steeds dat de klant op het internet altijd voordeliger uit is. Het beeld dat het internet het goedkoopste aanbod laat zien leeft nog steeds bij veel mensen. In het merendeel van de gevallen is dit echter onterecht en is het TravelXL Travelcenter echt voordeliger. Maar de klant ‘gelooft’ helaas vaak het internet en niet de retail.”

Verwachting
“Door faillissement en verkoop is het aantal vestigingen van TravelXL in 2018 iets gedaald. Dat heeft echter weinig invloed op onze totaalomzet gehad. Het aantal ZRA’s is toegenomen. Wij verwachten dat in 2019 het aantal aangesloten vestigingen en ZRA’s binnen de TravelXL Groep in de tweede helft van het jaar weer mooi gaat stijgen. Eenzelfde trend zal ook de komende jaren plaatsvinden. Het aantal hoeft niet snel, maar wel gestaag te groeien. Wij gaan immers voor kwaliteit.”