Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

Ruud Jansen, PANGEA Travel

"Bij PANGEA Travel staat MaleisiŽ dit jaar in de spotlight."

 

Bij PANGEA Travel staat Maleisië dit jaar in de spotlight. De touroperator uit Arnhem, die sinds 2003 bestaat, is gespecialiseerd in maatwerkreizen naar diverse bestemmingen in Azië en Afrika. Ruud Jansen, teammanager Azië licht de keuze en aanbod voor Maleisië toe.

“Ik ben inmiddels acht keer in Maleisië geweest en ken bijna elke plek. Bij het samenstellen van mooie reizen komt mijn kennis van Maleisië goed van pas. Zo kan ik de ideale route samenstellen en een juist advies geven over de mooiste plekjes. Bovendien kennen we alle hotels die we aanbieden van persoonlijke ervaring. Ik word hier nog steeds ontzettend blij van. PANGEA Travel werkt steeds vaker samen met reisbureauketens en ZRA’s.

Wij willen zo flexibel mogelijk zijn voor de reisbureaus en werken daarom met netto prijzen. Reisbureaus kunnen bovenop dit bedrag hun eigen verdiensten zetten en zo met een passend voorstel komen. Zeker als je als reisagent Maleisië niet goed kent, bieden wij met een compleet reisplan, goed advies en waardevolle informatie een grote toegevoegde waarde.”

Maatwerk
“In de bijlage bij de juni-editie van Travelution magazine vind je onze vijf meest populaire reizen in Maleisië. Het is slechts een selectie van de vele mogelijkheden die wij bieden. Dit jaar zijn Sabah en Sarawak (Borneo) erg populair bij gezinnen met kinderen. Borneo is een en al avontuur. Je kunt hier sportieve activiteiten ondernemen zoals mountainbiken, raften, kajakken en klimmen of wilde dieren spotten (waaronder de orang-oetan, neusaap en olifant). Dit spreekt de reiziger aan, zeker in combinatie met mooie stranden en een kleurrijk onderwaterleven. De voorbeeldreizen dienen ter inspiratie. Meestal wordt de reis op maat gemaakt. We inventariseren samen met de reisagent de wensen en het budget van de klant. Vervolgens stellen we met onze lokale partners een voorstel samen dat we binnen drie tot vijf dagen na aanvraag per e-mail versturen. We passen de reis indien nodig aan en reserveren alles ter plaatse. Uiterlijk twee weken voor vertrek ontvang je per post van ons een uitgebreid informatiepakket waarmee de klant goed voorbereid op reis gaat. We merken dat klanten of reisagenten de vluchten meestal zelf willen boeken. Daarom vermelden we op de website de prijs van het landarrangement exclusief vluchten. Als extra service kunnen we de vliegreis natuurlijk wel voor je verzorgen.”

Hidden gems
“Maleisië staat bekend om de prachtige stranden, theeplantages en junglegebieden. Die komen dan ook in bijna iedere reis terug. Ik vind persoonlijk de oostkust van Maleisië (zie ‘West-Maleisië Compleet’) een bijzondere hidden gem. Hier vind je geen drukke snelwegen en massatoerisme. Juist het authentieke en de kleinschaligheid staan hier centraal. Combineer de mooiste kustwegen met een of meerdere eilandjes. Mijn laatst ontdekte parel is Tanjung Datu in Sarawak. Het gebied is nog niet helemaal overspoeld door toeristen en het verblijf is eenvoudig maar de ervaring uniek. Bekijk hier ’s avonds hoe schildpadden hun eieren leggen op het strand, zwem en snorkel in zee en maak een jungletocht. Grote kans dat je geen enkele andere toerist tegenkomt!”