Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

19 augustus 2019
Aantal hotelbedden op Faeröereilanden wordt verdubbeld

 


Het aantal beschikbare hotelbedden op de afgelegen Faeröereilanden zal de komende jaren fors toenemen, tot meer dan het dubbele. Volgens Visit Faeroe Islands is dit hard nodig om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.   

In Tórshavn heeft Hotel Føroyar in april 2018 al de capaciteit uitgebreid van 106 naar 129 kamers. Tegen 2020 zullen daar nog 66 kamers bijkomen. Het uiteindelijke aantal kamers van het hotel zal uitkomen op 223. Hiervan zullen meerdere kamers ook toegankelijk voor gehandicapten zijn. De uitbreiding in Hotel Føroyar vindt plaats aan zowel de oost- als de westzijde van de rand van Tórshavn, de hoofdstad van de Faeröer. Ook Hotel Torshavn heeft een uitbreiding in de planning, van 43 naar 122 kamers. Hotel Vágar, op het westelijke eiland Vágar biedt 25 kamers nabij de luchthaven. In 2023 zullen de hotels gezamenlijk in totaal 370 kamers hebben.

Groot potentieel
Johannes Jensen, eigenaar van de hotels en tevens voorzitter van het bestuur van Visit Faeroe Islands, zegt dat er nog meer hotelkamers nodig zijn, omdat het aantal toeristen op de Faeröer aanzienlijk toeneemt. Toerisme is belangrijk voor de economie van de Faeröer en Jensen verwacht dat de sector nog belangrijker wordt: “Wij geloven dat er een groot potentieel is om het aantal toeristen te verhogen. We hebben een wereldwijde ambitie om de Faeröer in nog grotere mate op de wereldkaart te zetten”, zegt hij. Hij is ervan overtuigd dat dit mogelijk is, nu de vliegcapaciteit al aanzienlijk toegenomen is. Op de vraag waarom je als toerist de Faeröer zou moeten bezoeken in plaats van bijvoorbeeld IJsland of Groenland, is het antwoord duidelijk: het is authentieker en intiemer op de Faeröer, waardoor je sneller nauw in contact komt met de bijzondere natuur en lokale bevolking.