Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

21 augustus 2019
Dubai richt zich op gezondheidstoerisme

 


Het medisch toerisme in de Verenigde Arabische Emiraten is in 2018 met 5,5% gestegen tot 2,9 miljard euro. De groei werd gerealiseerd door een aantal door de overheid geleide initiatieven en het stijgende aantal medische toeristen in het land, blijkt uit een analyse vrijgegeven door Dubai Chamber of Commerce and Industry.

Uit de analyse blijkt dat de gezondheidsuitgaven in de VAE in 2018 naar schatting 12,3 miljard euro bedroegen. Orthopedie, sportgeneeskunde, dermatologie en huidverzorging, tandheelkunde en vruchtbaarheidsbehandelingen behoren momenteel tot de topspecialiteiten voor gezondheidstoerisme in Dubai. Tegen 2020 wil Dubai 500.000 medische toeristen aantrekken, gestimuleerd door Expo 2020 en de verdere ontwikkeling van de gezondheidszorg

Belangrijke groeifactoren
Belangrijke factoren die deze groeitrend ondersteunen, zijn nieuwe initiatieven voor medisch toerisme door overheidsinstanties en toenemende privatisering van de sector in de vorm van investeringen en de bouw van moderne gezondheidsfaciliteiten. Een van de belangrijkste initiatieven die onlangs door de Dubai Health Authority zijn geïntroduceerd, is de Dubai Health Experience (DXH), het eerste portaal voor medisch toerisme waarmee toeristen hun hele medische vakantie online kunnen boeken. Verder hebben het Abu Dhabi Department of Health en Abu Dhabi Department of Culture and Tourism (DCT) gezamenlijk het e-portaal van Abu Dhabi Medical Tourism gelanceerd, een digitaal platform dat bezoekers van Abu Dhabi voorziet van alle medische aanbiedingen en gezondheidsfaciliteiten die beschikbaar zijn in de hele duur van hun bezoek.