Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

21 augustus 2019
Lokale gidsen tonen reizigers de historie van de Swartberge

 


Voor reizigers in de West-Kaap in Zuid-Afrika is het nu mogelijk om de Swartberge en omgeving te ontdekken met een lokale gids van de Attaqua Khoi. Touroperator True South Travel is een samenwerking aangegaan met het initiatief Attaqua Khoi-Potskerf, en leiden zo lokale gidsen op om reizigers de historie van de regio te laten ervaren.

Rond de Swartberge, een gebergte in de Zuid-Afrikaanse West-Kaap, huist veel historie. De ‘Khoi’, de eerste inwoners van Zuid-Afrika komen hier oorspronkelijk vandaan. Zo’n 80.000 jaar geleden heeft deze cultuur zich in de kalksteengrotten van de Cango-vallei (Klein Karoo) gevestigd en de afstammelingen van de eerste Khoi wonen nog altijd in het gebied. De Attaqua Khoi hebben een schat aan kennis over de geneeskrachtige eigenschappen van het inheemse fynbos en de zuidelijke hemelsterren. Daarbij zijn het fervent verhalenvertellers. De geschiedenis, overtuigingen en gebruiken van het volk worden al eeuwen lang mondeling overgedragen.

Samenwerking
Het initiatief Attaqua Khoi-Potskerf zet zich in voor het behoud van de bijzondere cultuur en historie van de Attaqua Khoi. Touroperator True South Travel is de samenwerking met Attaqua Khoi-Porskerf aangegaan om gidsen van de lokale gemeenschap op te leiden als onderdeel van een sociaal-economisch initiatief. Hiermee is het voor reizigers mogelijk om de Swartberge en de sterrenhemel van het zuidelijk halfrond te ervaren door de ogen van een lokale Khoi-gids. Ook worden er gepersonaliseerde Khoi eco- en stadstours door Oudtshoorn aangeboden. Een belangrijk element van het programma is daarnaast natuurbehoud en het ondersteunen van de lokale gemeenschap. Ga voor meer informatie over de tours naar www.truesouthtravel.co.za.