Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

10 oktober 2019
Mallorca populairste bestemming voor de herfstvakantie

 


Mallorca is dit jaar de populairste bestemming voor de herfstvakantie. Dat blijkt uit cijfers van dé VakantieDiscounter. Spanje is met 35% procent van de vakantiegangers net als vorig jaar koploper, gevolgd door Turkije en Griekenland.

Verrassende, maar ideale bestemming
Mallorca is een verrassende winnaar. “Gezien de zuidelijkere ligging en zonzekerheid zijn de Canarische Eilanden in deze periode vaak populairder, maar Mallorca (en ook Ibiza) doen het dit jaar opvallend goed”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter. “Mallorca is wel een eiland voor een actieve vakantie en dan is het qua weer eind oktober ideaal.” Andere Spaanse bestemmingen die het voor de herfstvakantie goed doen zijn Gran Canaria, Tenerife en Costa del Sol.

Hogere uitgavepatroon
Op het gebied van verre bestemmingen staat Egypte dit jaar bovenaan, gevolgd door Curaçao en Tunesië. Als we het over budget hebben blijkt dat het goed gaat met de Nederlandse vakantiegangers: gemiddeld geven we maar liefst 13% meer geld uit aan onze 8-daagse vliegvakantie in de herfstperiode: € 623,- euro in 2019 t.o.v. € 551,- euro in 2018.