Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

19 augustus 2019
Mensen geven meer geld uit tijdens adults only vakantie

 


Adults only vakanties hebben tegenwoordig een stevige positie binnen de reiswereld. Meer dan 1 op de 20 vakanties is een adults only vakantie. Uit verkoopcijfers van reisorganisaties de VakantieDiscounter en Thomas Cook blijkt ook dat aan een adults only vakantie in verhouding meer geld uitgegeven wordt dan wanneer reizigers naar een accommodatie gaan waar kinderen welkom zijn.

Meer luxe en dus duurder
Woordvoerder Laura Vlaanderen van de VakantieDiscounter: “Ruim 1 op de 20 boekingen betreft bij ons een adults only vakantie. Dit is bij ons al enkele jaren stabiel. Wat vooral opvalt is dat men in dit geval meer waarde hecht aan luxe en er dus ook meer geld voor over heeft. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar een 8-daagse vliegreis geeft men 23% meer uit aan een adults only hotel.”

Top-5 landen adults only

  • Spanje (vooral de Canarische eilanden)
  • Griekenland
  • Turkije
  • Egypte
  • Dominicaanse Republiek

Zelf kamer kiezen
Woordvoerder Hanita van der Meer van Thomas Cook bevestigt dit beeld en voegt toe: “Naast de sterke positie van adults only vakanties zien wij ook dat stellen steeds vaker – tegen betaling – vooraf een specifieke kamer kiezen om zo nog meer uit hun vakantie te halen, bijvoorbeeld door een kamer nabij het zwembad te kiezen of met een mooi uitzicht. Ook zien we dat adults only hotels steeds populairder worden onder jongere vakantiegangers. Bij ons hotelmerk Cook’s Club, waar alleen reizigers met een leeftijd van 16+ mogen verblijven, is 80% van de reizigers onder de 35 jaar.”