Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

20 augustus 2019
Sloveens Podcetrtek European Destination of Excellence

 


De Sloveense bestemming Podčetrtek is uitgeroepen tot European Destination of Excellence (EDEN) op het gebied van welzijnstoerisme. Ook de tweede finalist (Dolenjska) in de verkiezing is een Sloveense bestemming.

Podčetrtek voorbeeld van micro-toerisme
Van de twee finalisten in de selectie van dit jaar was het expertpanel onder leiding van professor Janez Bogataj het meest onder de indruk van de bestemming Podčetrtek. De bestemming ligt in het oosten van Slovenië, aan de grens met Kroatië, en is met name bekend vanwege de Terme Olimia, een bekend spa- en wellnessresort in Podčetrtek en een grote toeristische trekpleister. Bogataj: “Podčetrtek is een uitstekend voorbeeld van micro-toerisme, die sterk verbonden is met de Terme Olimia. Verder omvat de regio tevens de gemeente Kozje, geliefd om zijn biosfeergebied en het Kozjansko Apple Festival. Podčetrtek biedt ook enkele traditionele producten en locaties, zoals lokale boerderijen (waaronder een hertenboerderij), een chocoladewinkel, de apotheek en het klooster in Olimje. De combinatie van deze diverse producten heeft het panel doen besluiten om Podčetrtek als winnaar uit te roepen."

Beide finalisten, Podčetrtek en Dolenjska, zullen intensieve promotie ontvangen vanuit het Sloveense toerismebureau. Van de 140 Europese bestemmingen die zijn opgenomen in de lijst van European Destinations of Excellence zijn er in totaal 8 in Slovenië: Podčetrtek, Koper, Brda, Laško, Idrija, Kolpa, Solčavsko en de Soča-vallei.

European Destination of Excellence
De officiële uitreiking van de EDEN 2019-prijs in Podčetrtek vindt plaats op 6 september. EDEN is het grootste Europese platform voor de promotie van duurzaam en verantwoord toerisme.